Kick out Rudolph

Door: Jan Dalm

We leven in een tijd waarin het lijkt of alles kapot moet. Het ene shagrijn is nog niet afgerond, of het andere dient zich alweer aan. Een gedegen onderzoek vooraf is niet nodig, een vermelding op social media is genoeg en achteraf kijken we dan wel of het terecht was. Dat de naam en faam van de betrokkene dan al naar de knoppen is, is dan jammer en wordt afgedaan als bijkomende en onvermijdelijke schade, of zoals de Engelsen zeggen: Collateral damage.

Ik heb ook een chagrijn en het gaat over het span dat voor het sleetje van de kerstman staat. Om precies te zijn, Rudolph de ‘red-nosed reindeer.’ Het lijkt me duidelijk dat hij alcoholverslaafd is en zuipt als een ketellapper, (overigens geen vreemd gedrag in Lapland) en dat hij daardoor een drankneus heeft opgelopen zo rood als een biet. Als leider van dat span vind ik het een schandaal en een slecht voorbeeld voor de kinderen die door de kerstman worden bezocht. Hij schijnt ook nog eens te roken als een ketter en staat na elke trektocht te hijgen als een postpaard en te vloeken als een bootwerker. Ik vind het allemaal grensoverschrijdend gedrag.

Voorts heb ik uit zeer betrouwbare -maar anonieme- bron vernomen dat hij te pas, maar vooral te onpas, overal die neus insteekt, met name in zijn spangenoten. Twee rendieren, die niet met naam genoemd willen worden, omdat ze bang zijn voor represailles, moeten met regelmaat naar de dierenarts omdat ze last hebben van anale ongemakken, aldus mijn bron.

Een verband lijkt nog niet te zijn aangetoond maar zeker is al wel dat er een angstcultuur heerst door de wijze waarop Rudolph het span aanstuurt, waarbij hij een neusje lijkt te hebben voor de meest kwetsbaren om juist daar steeds zijn slag te slaan.

De kerstman lijkt recentelijk door de twee oudste bokken op de hoogte te zijn gesteld van dit gedrag. Het waren Donder en Bliksem, die niet zoveel meer te duchten hebben van Rudolph, omdat ze toch tegen hun pensioen aanzitten. Ze hebben lang getwijfeld door het loyaliteitsconflict waarin ze waren beland, maar zijn uiteindelijk toch overstag gegaan.

Of de kerstman iets met de informatie heeft gedaan en Rudolph de pen op de neus heeft gezet is nog niet duidelijk. En of Rudolph heeft bekend, heeft gedaan alsof zijn neus bloedde, of het heeft afgedaan als een wassen neus…? Ik weet het niet, maar ik denk het laatste. Ik heb wel begrepen dat er een onderzoek wordt gestart. Waar? In Lapland natuurlijk, daar woont hij.

Er is een team van smeerlappen samengesteld, ik ben benieuwd naar het resultaat en of het als ‘voldoende onafhankelijk’ zal worden gezien…

Maar wat kan het resultaat eigenlijk schelen, ik zeg: ‘Weg met die geile bok.’

Kick Out Rudolph!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s