Auteurs

Onderstaande personen gingen jou voor en werden al eerder Columnist:


Hans Schoevers

Ik ben ‘schrijfveteraan’ Hans Schoevers geboren in 1946. Vanaf de vierde klas op de Lagere school schreef ik opstellen en hield het schrijven vol tot op de dag van vandaag. Met wat men noemde ‘een vlotte pen’ had ik ook in mijn werkzame leven (commercie, gezondheidszorg en eigen organisatiebureau) veel profijt. In columns vind ik veel schrijfplezier; het liefst humor, een mix of af en toe ernstig. Ik verhuisde van de Randstad naar het Noorden en geniet van het ‘Frieslandleven’.


Martine de Jager

Martine de Jager (geboren te Dordrecht 1974) is een Nederlandse zangeres, songwriter en actrice. Ze speelde in diverse films, televisieprogramma’s, musicals en theater producties in Nederland, Duitsland en België.
Op 2 juni 2008 won De Jager een John Kraaijkamp Musical Award voor haar rol in “Verplichte Figuren”. Ze was onlangs te zien op Play4 België het award-winning programma “James de Musical”, waarin zij de rol van Margriet Hermans vertolkte.
Ze speelt momenteel in de kinderserie “Samson en Marie” de personage Florentine. Naast acteren en zingen schrijft en componeert Martine Nederlandstalige songs. Haar grootste hobby’s zijn pakkende columns schrijven en haken.


Wendy Willemsen

Als klein meisje schreef Wendy Willemsen al korte verhalen. Er is voor haar niet veel meer nodig dan een rustig plekje om te beginnen aan een creatief proces. Als freelance journalist heeft ze een kritische blik op het leven en kan ze creativiteit en actualiteit goed combineren in een column die voelt als een echte gebeurtenis voor de lezer.


Peter Tesselaar

Peter Tesselaar bekijkt de wereld om zich heen met een open, maar kritische blik en leeft onder het motto ‘verbaas je niet, verwonder je slechts’. Deze instelling en een goed ontwikkeld relativeringsvermogen leidt tot prikkelende columns die soms maatschappijkritisch, maar ook hilarisch kunnen uitpakken. Een combinatie daarvan heeft zijn voorkeur.


Bouke Winters

Ik ben Bouke Winters. En een mening heb ik eigenlijk altijd wel. En die deel ik graag met jullie, hopelijk veel plezier met mijn columns!
Mijn gezin staat altijd voorop. Verder werk ik parttime als logistiek/technisch medewerker, ben ik gemeenteraadslid, schreeuw ik in een hardcore/punk band, maak ik akoestische liedjes, lees ik graag en probeer ik jong te blijven, al ga ik onderhand wel richting de 40.


Mara Felicia

Ik ben Mara Felicia. Ik schreef vroeger verhaaltjes en gedichtjes voor bekenden, tot iemand zei: “Daar moet je wat mee doen.”
Daarom begon ik met het schrijven van columns. In mijn geval over leven met een dwangstoornis en hoe ik die probeer te bestrijden, te omarmen én ermee probeer te leven.


Greetje Vagevuur

Na jaren van gepiep, wijd opengesperde bekken en het ‘uitvlieg-ritueel ‘ is het nu stil geworden. Het nest is leeg. Wat onwennig
rondscharrelend in dat uitgewoonde hol kijk ik af en toe over de rand
naar de wereld om mij heen of denk ik terug aan hoe het was.

Naast mijn columns over deze nieuwe levensfase, schrijf ik
kinderboeken en ben ik op zoek naar een uitgever voor mijn eerste
psychologische thriller voor volwassenen.


Babette Jane

Muziek is al dertig jaar mijn grote passie, maar verhalen grepen mij vanaf het moment dat ik kon lezen. Ik verslond boeken om te verdwijnen uit het dagelijkse leven dat maar saai leek in vergelijking met de verhalen die mij meevoerden. Net als nieuwe ideeën voor liedjes ontstaan de verhaaltjes die ik opteken vaak plotseling, op een moment dat mijn hoofd eindelijk de stilte toelaat, mijn oren naar alle kanten openstaan, mijn ogen echt zien wat er werkelijk is of als mijn lichaam in een ritmische cadens komt.    


Hanneke Mols

Mijn naam is Hanneke Mols – The Mindful Writer. Het liefst houd ik me bezig met het schrijven van teksten voor mensen met een vergelijkbare mindset. Noem het vrijheid- ondernemers of moderne hippies. Ik geloof dat, als je iets doet omdat je er blij van wordt – met enthousiasme – je dan creëert vanuit flow. Waar ik graag over schrijf? Bewust leven, persoonlijke groei en ontwikkeling, reizen, de natuur en diertjes. Oja! Het liefst ben ik lekker ‘remote’ als digital nomad in het buitenland aan het schrijven. Uiteindelijk krijgen de columns een plekje op themindfulwriter.nl. Maar vanaf nu ook hier te lezen.


Krista Meesterburrie

Ik ben Krista Meesterburrie. Waarom de verhalen altijd op straat liggen en opgeschreven moeten worden is mij een raadsel, maar zo is het in mijn beleving. Ik weet niet zo goed wat normaal is en nog minder goed wat vreemd is en dat werkt het beste. Ik werk als officemanager ben 49 houd van fietsen, wandelen en eindeloos ouwehoeren.


Machteld Berkelmans

Mijn naam is Machteld Berkelmans en ik ben verzot op mensen kijken. Ik probeer dat te doen zonder te oordelen. Wat ik niet kan voorkomen, is dat ik me blijf verbazen.
Samen met mijn man en mijn hond woon ik in een Brabants dorp. Dat op zich levert me al inspiratie genoeg. Inspiratie die ik graag met jullie deel.


Jan Dalm

Leeftijd is een emotie en synchroniseert zich niet met m’n uiterlijk, dat ziet eruit als een 65-plusser. Mijn PC synchroniseert zich met de cloud, mijn horloge met m’n mobiele telefoon, maar mijn brein vertikt het. Ik ben vaak aan het dwalen in dat brein, wat ik dan tegenkom moet er uit en schrijf ik op. Dat doe ik hier bij de Columnist, maar ook op inktzwammer.jouwweb.nl en daar vindt u nog meer.


Lutine de Zee

Hoi! Ik ben Lutine, 25 jaar oud, en ik woon in Groningen. Ik studeer Social Work en ik werk in de horeca. Ik lees veel, hou van concerten en het theater, en ik hou me bezig met mindfulness en antroposofie. Ik ben de eeuwige student, en het feit dat ik over een jaar toch echt mijn leven anders moet gaan inrichten beangstigt me soms. Ik reflecteer en overdenk graag – en veel, en alleen door middel van schrijven krijg ik mijn gedachten op een rijtje.


Jordi Jansen

Hallo! Mijn naam is Jordi Jansen. Ik ben 18 jaar oud en woon en studeer op dit moment in Sneek. Dit gezellige stadje heeft me al veel lol en herinneringen opgeleverd. Daardoor kijk ik met een glimlach terug op mijn jeugd. Ik was als klein jongetje altijd al bezig met taal, woorden en zinnen. Nu, flink wat jaren later, fascineert het me nog steeds. Toen ik op school altijd hoge cijfers scoorde voor de taalkundige vakken bedacht ik me dat taal, en dan met name creatief schrijven en journalistiek, veel beroepsmogelijkheden biedt. Daarom ben ik op dit moment nog altijd bezig met taal en hoop ik er ooit mijn beroep van te maken.


Lars Mulder

Mijn naam is Lars Mulder. Ik ben 20 jaar oud en studeer momenteel in Sneek. In het dagelijks leven hou ik mij veel bezig met neuromarketing en psychologie en wil mijzelf hier graag in doorontwikkelen. Met getallen en berekeningen maak je mij niet vrolijk maar ik heb een grote liefde voor taal, schrijven en spreken. Ik schrijf daarom ook graag columns, artikelen, marketingteksten en wellicht in de toekomst een eigen boek.


Mina Al Fartousi

Ik werk als apotheker in het ziekenhuis. Een gezellige borrel voelt voor mij als de normaalste zaak ooit, maar ik bid ook 5x per dag in mijn ruime gebedskleren. Mijn verschillen fascineren veel mensen maar kosten mij heel veel energie. Ik heb mij jaren als verschillende personen gedragen en gevoeld. Er zijn wel honderden situaties te beschrijven waarin elke cultuur anders naar dingen kijkt. Echter is het voldoen aan allebei de standaarden zwaar en vrijwel onmogelijk als je enige eigenheid wilt behouden. In mijn columns onderzoek ik of het mogelijk is om te integreren terwijl je dicht bij jezelf en je opvoeding blijft. Dit doe ik door met veel mensen met een migratieachtergrond in gesprek te gaan. Door mijn bevindingen te delen hoop ik dat er meer verbinding ontstaat.


Spencer Brandsen

Randfiguur.
Wilde nooit iets worden en dat is gelukt.
Schrijft en tekent zo nu en dan.
.


Michiel van den Dorpel

Ik ben 57 jaar oud en heb onlangs de diagnose alzheimer gekregen. Alzheimer is ‘hot’. Programmamakers, schrijvers en experts struikelen over elkaar om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Heel goed, want van deze sluipmoordenaar zijn we voorlopig nog niet af. Maar het verhaal wordt nauwelijks vanuit het het perspectief van de patiënt verteld. Daar wil ik verandering in brengen! Ik schrijf niet alleen over mijn leven als alzheimerpatiënt, maar ook als marathonloper, muzieksnob, wereldburger, en levensgenieter. Op het muziekplatvorm PodiumInfo schrijf ik recensies, en voor het muziekblad Heaven af en toe een artikel.


Anton Roerdink

Al langere tijd vind ik het leuk om korte verhalen en columns te schrijven. Deze gaan over alledaagse belevenissen en eigen overdenkingen. In verband met mijn achtergrond als coach Ik wil graag iets positiefs meegeven aan de lezers. Dit doe ik wekelijks op mijn eigen site: toniescolumns.blog.


Amber Dekkers

Een kleine, enthousiaste onderneemster en een tikkeltje gek misschien! Ik hou ontzettend van schrijven, het is écht mijn uitlaatklep. De woorden vliegen in razend tempo door mijn hoofd en minstens zo snel op papier. Ik hou van mensen én van gezelligheid! Ik leef voor mijn (bijna) man en kinderen, voor hen is altijd tijd.


Mavi Gunday

Hoi, mijn naam is Mavi. Ik ben een vrouw van in de 30 en moeder van een leergierige en avontuurlijke dochter van 6 en een vrolijke en zeer enthousiaste zoon van 2. Samen met mijn man en kids wonen we in de Randstad. Ik schrijf graag over de zaken die mij opvallen en het delen van mijn verhaal. Jij kan ervoor kiezen om mijn stukken niet te lezen, maar ik kan er niet voor kiezen om ze niet te schrijven. Tot het volgende stuk!


Loy Lowik

Een 25 jarige Rastukker die het leven met verwondering en verbazing waarneemt. In mijn columns hoop ik dit bij de lezer ook uit te lokken. Altijd op luchtige wijze met een gezonde dosis relativering. 


Linsey van Kan

“Ik schrijf omdat ik niet weet wat ik denk, totdat ik lees wat ik wil zeggen.” – Marry Flanery O’Connor

Ha! Ik ben Linsey. Geboren in 1987 en al op jonge leeftijd verslaafd aan pen en papier. Nu, 33 jaar verder schrijf ik columns over mezelf en over anderen. Met een glimlach, een knipoog. En soms met een dikke strot. Uiteindelijk krijgen ze een plekje op dolin.jouwweb.nl. Maar vanaf nu ook hier te lezen.


Amber Berkhof

Ik ben Amber, een enthousiaste duizendpoot en opgegroeid in Twente. Ik zit niet graag stil en mijn vrije momenten vul ik graag met hardlopen, wandelen, reizen of schrijven. Schrijven heb ik altijd al een fijne bezigheid gevonden. Schrijven om te delen en schrijven om mensen te vermaken en inspireren. Als je iets ontdekt waar je goed in bent en het allerleukste vindt om te doen, dan moet je daar iets mee. In 2018 ben ik om die reden gestart aan de Schrijversacademie. Inmiddels geslaagd en sinds begin 2020 sta ik officieel ingeschreven bij de KVK als Freelance Tekstschrijver. Naast mijn eigen verhaal, vertel ik met veel enthousiasme jouw verhaal. Op mijn eigen creatieve wijze en met een vleugje humor. Want dat is Amber Schrijft.


Sebastian Cornielje

Mijn naam is Sebastian Cornielje, 21 jaar en student rechtsgeleerdheid en fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Doordat ik ben gaan schrijven voor het faculteitsblad NOVUM, en reeds een jaar eerder voor de studenten investeringsvereniging B&R Beurs, heb ik ontdekt dat schrijven voor mij een geschikt medium is om mijn gedachten over de maatschappij te uiten. Daarnaast zit ik in het bestuur van een landelijk rechtsbureau, en ben ik werkzaam bij een notariskantoor op de Zuidas.


Fons van den Brink

Zijn arbeidsjaren bracht Fons van den Brink (67) door in de recreatiebranche. Hij werkte onder andere als algemeen directeur van RCN Vakantieparken, voorzitter van het Pensioenfonds Recreatie, het Arbeidsvoorwaarden overleg Recreatie en de CAO-onderhandelingen Recreatie en was bestuurslid bij Recron. Nu geniet hij als émigré van zijn pensioen in Portugal, waar hij zich bezighoudt met het onderhouden van 1,7 hectare land (!), een moestuin en fruitbomen, en twee dagen in de week geniet van zon, zee, wijn en verse vis aan de kust van de schitterende Alentejo.


Merve Öztürk

Mijn naam is Merve Öztürk, ik ben 22 jaar en ben woonachtig in Zaandam. Ik volg een superleuke opleiding aan de HvA: Media, Informatie en Communicatie. Momenteel zit ik in mijn derde jaar. Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik schrijven zo leuk vind, wat mij ook heeft aangezet om de minor Schrijven in Opdracht te volgen. Wat ik er dan zo leuk aan vind? Het feit dat je door middel van een tekst iemand emotioneel kan raken, inspireren en zelfs kan aanzetten tot actie!


Ria Wagenaar-Buiter

IMG_6823(1)

Schrijven is al vanaf mijn kinderjaren mijn hobby, maar ik heb er eigenlijk nooit iets mee gedaan. Tientallen dagboeken heb ik vol geschreven, maar ook gedichten en korte verhalen. Helaas is veel ervan tijdens verhuizingen verdwenen. Maar vanaf nu pak ik de draad weer op, omdat ik met pensioen ben gegaan. Het manuscript voor mijn eerste boek, gebaseerd op mijn reeds lange leven, hoop ik nog dit jaar af te ronden.


Sophia Jessurun

20200409_024756_0 (1)(2)

Ik ben een zeventienjarige met een oude ziel. Ik werp graag een volwassen, scherpe blik op de wereld, terwijl ik speel met taal. Ik zoek graag het ongemak op. U kunt van mij kritische verhalen met een positieve toon verwachten. Vanaf mijn plantenrijke kamer incluis typemachine, schrijf ik de verhalen. Ik zal blijven schrijven, totdat ik het alfabet niet meer op kan noemen. U kunt mij volgen via mijn instagram: sophiajessurun.


Dave Binkhorst

Dave(1)

Mijn naam is Dave Binkhorst, 25 jaar oud. Ik schrijf columns voor Voetbal in Haarlem, NEX magazine, NLmagazine, lokaal Gelderland en schrijf soms voor de Metro. Je kan mij volgen op Instagram of Facebook: davebinkhorst


Tryntsje van der Meer

Tryntsje is de naam, in het dagelijks leven werkzaam als sport- en yogadocent. Daarnaast schrijf ik artikelen en columns over alledaagse, herkenbare dingen, met de nodige knipogen en zelfrelativering. Lachen is immers belangrijk, ook om jezelf. Vind ik. Veel van mijn materiaal plaats ik op mijn site: tryntsjeschrijft.nl.


Mosje

mosje (1)

Ik schrijf dat mijn ogen van het turen zich sluiten, dat mijn vingers van vermoeidheid verkrampen. Ik schrijf mijn hoofd leeg, want zoveel meer ik schrijf, nog meer vult mijn geest zich met gedachten, mooie nieuwe gedachten.


Liesanne Witte

Liesanne (2)

“Werkzaam als stewardess en beginnend actrice, probeer ik mezelf nu uit te dagen met het schrijven van columns. Alsof ik het nog niet druk genoeg heb… Het was een verplichte opdracht voor mijn opleiding, maar ik krijg de smaak te pakken. Woonachtig in Uitgeest, wat prima is en ook weer niet. Dieren, acteren, reizen, oldtimers, roadtrips en nog veel meer cliché interesses. Zelfspot, cynisch en relativeren: dat ben ik! Oja, en (een klein beetje) humoristisch. Vind ik zelf.”


Peggy Van der Auwera

SAM_1819 (1) (2)

“Acht jaar geleden ging ik aan de slag als freelance copywriter. Ik schud commerciële en zakelijke teksten uit mijn mouw die de juiste snaar raken bij de doelgroep. Ook als ik niet aan het werk ben, vind je mij vaak achter mijn toetsenbord.”


Jaap de Haas

Jaap de Haas

“Ik ben Jaap de Haas, 36 jaar en woon in Enkhuizen. Zoals mijn foto al suggereert hou ik van reizen en vakanties. Ik werk in de financiële dienstverlening en je kunt mij van alles vragen over een hypotheek. Mijn fascinatie ligt op het gebied van bewustzijn en hoe wij het leven als mens ervaren.”


Barbara Boendermaker-Merkelbag

IMG_20180127_203642 (2)

“Ik ben Barbara Boendermaker-Merkelbag. Verkoopster en druk bezig met het opstarten van mijn eigen coachpraktijk. Soms ren ik een rondje, maar vaak ook niet. Daarnaast schrijf ik graag een stukje over dingen die mij bezig houden, waar ik me over verwonder of waar ik een diepe frons van krijg.”


Marije Rowold-Zwier

IMG_20180905_204053 (1)

“Mijn naam is Marije, 31 jaar jong. Achtergrond in de communicatie en vanaf dit najaar student maatschappelijke zorg. Nieuwsgierig, politiek- en maatschappelijk geëngageerd, nieuwsjunk, empathisch zacht ei. Schrijven is mijn uitlaatklep, een manier om mijn gedachten te verscherpen.”


Simon Peerdeman

Naamloos

“Ik ben Simon Peerdeman, 52 jaar jong. Sinds mijn 27e zelfstandig ondernemer in speciaal machinebouw en besturingstechniek. Trotse vader van een dochter en een zoon en nog altijd verliefd op mijn Judika. Vroeger las ik veel maar schrijven heeft zich altijd beperkt tot serieuze of (naar mijn mening) komische commentaren op verschillende forums.”


Sanne Poppe

IMG-20180721-WA0182 (2)

“Ik ben Sanne, 21 jaar, kom uit Sneek en studeer Journalistiek; een studie die perfect bij me past. Ik hou ervan om op YouTube hair fail video’s te kijken, ideeën voor blogposts te bedenken (maar nooit uit te voeren) en spieren te kweken in de sportschool.”


Joyce Appelman

DE COLUMNIST_LOGO_SMALL

“Hi! Aangenaam, mijn naam is Joyce. Ik woon in het pittoreske Noord-Hollandse Grootebroek, ben 22 jaar en afgestudeerd aan de opleiding hbo communicatie. Vind mij maandagochtend tot vrijdagmiddag bij een leasemaatschappij. Vrijdagavond probeer ik een nieuwe cocktail met passende chips en zaterdag eet ik in een nieuw restaurant. Ik ben een echt doe-mens, maar tegelijkertijd ook een ongelooflijke huismuts.”


Laura Appelman

Laura Appelman (2)

“Mijn naam is Laura, 19 jaar oud en woon in Grootebroek. Ik werk in Sprookjeswonderland bij de attracties. Shoppen en make-uppen zijn mijn leven en ik hou van een grapje op zijn tijd. Daarnaast ben ik net afgestudeerd als Media Manager. Vanaf dit schooljaar ga ik beginnen met de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Soms schrijf ik stukjes.”


Lisa Boendermaker

lisa

“Als communicatiemedewerker bij de Hogeschool van Amsterdam schrijf ik veel. In mijn vrije tijd maak ik van dat schrijven mijn hobby. Graag help ik mensen die beter willen schrijven, en bied ik hen een podium. In 2018 begon ik daarom met De Columnist. Leuk dat je komt kijken!”


Jij!

Wil jij ook een column schrijven? Of wil je dit leren? Sluit je dan aan bij De Columnist! Bekijk hoe wij jou kunnen helpen en hoe je zelf een column kunt insturen.