Auteurs

Onderstaande personen gingen jou voor en werden al eerder Columnist:


Mosje

mosje (1)Ik schrijf dat mijn ogen van het turen zich sluiten, dat mijn vingers van vermoeidheid verkrampen. Ik schrijf mijn hoofd leeg, want zoveel meer ik schrijf, nog meer vult mijn geest zich met gedachten, mooie nieuwe gedachten.


Liesanne Witte

Liesanne (2)“Werkzaam als stewardess en beginnend actrice, probeer ik mezelf nu uit te dagen met het schrijven van columns. Alsof ik het nog niet druk genoeg heb… Het was een verplichte opdracht voor mijn opleiding, maar ik krijg de smaak te pakken. Woonachtig in Uitgeest, wat prima is en ook weer niet. Dieren, acteren, reizen, oldtimers, roadtrips en nog veel meer cliché interesses. Zelfspot, cynisch en relativeren: dat ben ik! Oja, en (een klein beetje) humoristisch. Vind ik zelf.”


Peggy Van der Auwera

SAM_1819 (1) (2)“Acht jaar geleden ging ik aan de slag als freelance copywriter. Ik schud commerciële en zakelijke teksten uit mijn mouw die de juiste snaar raken bij de doelgroep. Ook als ik niet aan het werk ben, vind je mij vaak achter mijn toetsenbord.”


Jaap de Haas

Jaap de Haas“Ik ben Jaap de Haas, 36 jaar en woon in Enkhuizen. Zoals mijn foto al suggereert hou ik van reizen en vakanties. Ik werk in de financiële dienstverlening en je kunt mij van alles vragen over een hypotheek. Mijn fascinatie ligt op het gebied van bewustzijn en hoe wij het leven als mens ervaren.”


Barbara Boendermaker-Merkelbag

IMG_20180127_203642 (2)“Ik ben Barbara Boendermaker-Merkelbag. Verkoopster en druk bezig met het opstarten van mijn eigen coachpraktijk. Soms ren ik een rondje, maar vaak ook niet. Daarnaast schrijf ik graag een stukje over dingen die mij bezig houden, waar ik me over verwonder of waar ik een diepe frons van krijg.”


Marije Rowold-Zwier

IMG_20180905_204053 (1)“Mijn naam is Marije, 31 jaar jong. Achtergrond in de communicatie en vanaf dit najaar student maatschappelijke zorg. Nieuwsgierig, politiek- en maatschappelijk geëngageerd, nieuwsjunk, empathisch zacht ei. Schrijven is mijn uitlaatklep, een manier om mijn gedachten te verscherpen.”


Simon Peerdeman

Naamloos“Ik ben Simon Peerdeman, 52 jaar jong. Sinds mijn 27e zelfstandig ondernemer in speciaal machinebouw en besturingstechniek. Trotse vader van een dochter en een zoon en nog altijd verliefd op mijn Judika. Vroeger las ik veel maar schrijven heeft zich altijd beperkt tot serieuze of (naar mijn mening) komische commentaren op verschillende forums.”


Sanne Poppe

IMG-20180721-WA0182 (2)“Ik ben Sanne, 21 jaar, kom uit Sneek en studeer Journalistiek; een studie die perfect bij me past. Ik hou ervan om op YouTube hair fail video’s te kijken, ideeën voor blogposts te bedenken (maar nooit uit te voeren) en spieren te kweken in de sportschool.”


Joyce Appelman

DE COLUMNIST_LOGO_SMALL“Hi! Aangenaam, mijn naam is Joyce. Ik woon in het pittoreske Noord-Hollandse Grootebroek, ben 22 jaar en afgestudeerd aan de opleiding hbo communicatie. Vind mij maandagochtend tot vrijdagmiddag bij een leasemaatschappij. Vrijdagavond probeer ik een nieuwe cocktail met passende chips en zaterdag eet ik in een nieuw restaurant. Ik ben een echt doe-mens, maar tegelijkertijd ook een ongelooflijke huismuts.”


Laura Appelman

Laura Appelman (2)“Mijn naam is Laura, 19 jaar oud en woon in Grootebroek. Ik werk in Sprookjeswonderland bij de attracties. Shoppen en make-uppen zijn mijn leven en ik hou van een grapje op zijn tijd. Daarnaast ben ik net afgestudeerd als Media Manager. Vanaf dit schooljaar ga ik beginnen met de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Soms schrijf ik stukjes.”


Lisa Boendermaker

lisa“Leuk dat je komt kijken op De Columnist. Mijn naam is Lisa. Ik ben doordeweeks werkzaam als contentspecialist bij een communicatiebureau in Den Haag, en daarnaast hoofdredacteur en bedenker van De Columnist. Ik vind het super leuk om mensen te helpen hun teksten te verbeteren, en wilde daar graag meer mee doen. Daarom begon ik een platform waar mensen hun columns op kunnen plaatsen. That’s me, een ongelofelijke taalnerd.”


Jij!

Wil jij ook een column schrijven? Of wil je dit leren? Sluit je dan aan bij De Columnist! Bekijk hoe wij jou kunnen helpen en hoe je zelf een column kunt insturen.