Iets positiefs

Door: Lara Graven

Of we het nu willen toegeven of niet, het benoemen van het negatieve lijkt soms makkelijker dan te zoeken naar de positieve momenten in het leven. Met name in zware tijden; wat voor een ieder van jullie een andere betekenis zal hebben. Maar toch, als we diep graven, zal er altijd wel een sprankje positiviteit ronddwalen. Ook in de meest donkere dagen. En laten we daar nu eens achter proberen te komen.

Hoewel het klinkt als een cliché, geloof ik zeker dat er een kern van waarheid in zit; geluk zit vaak in de kleine dingen. En juist in de minder goede tijden is het belangrijk hier naar op zoek te gaan. Misschien is dit het wandelen in de prachtige natuur, het zitten op de bank met een kop thee, aan tafel spelletjes doen met je geliefde of met wie dan ook. Het weten dat je gezien wordt. Door bekenden en onbekenden.

Het gaat er niet om dat je de zware tijden vergeet. Dat hoeft ook niet. Het is niet erg om af en toe even een dipje te hebben. Om af en toe even te huilen, verdrietig of boos te zijn. Het maakt allemaal niets uit. Zo lang je daarna ook maar weer probeert op te staan. Denk op dat moment bijvoorbeeld aan iets moois in je leven, en je zal zien dat het helpt. Je zal zien dat je gemoedstoestand positief zal veranderen.

Iemand zei een keer tegen mij; ‘’Als je ’s avonds in bed ligt en je gaat slapen, benoem dan voor jezelf drie positieve dingen van die dag.’’ Dit kan een gevoel zijn, een moment of bijvoorbeeld een mooi gebaar. Maar bedenk er drie. Hierdoor zal je zien dat er in iedere dag iets moois zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s