Geboren!

Door: Tryntsje van der meer

Zeker drie keer per week wandel ik langs een raam waar ‘Puck Lou Mees’ is geboren. Geen idee hoe oud ze intussen is (dat ‘ze’ weet ik natuurlijk niet zeker, is ook van ondergeschikt belang), maar geboren blijft ze. Bovenal is ze gezegend met een prachtige namenvibe. Ik ken Puck Lou Mees niet, maar ze maakt me blij. Kan je zo hebben.

Een poosje geleden kwam er in mijn familie een meisje ter wereld met de naam Simmer. Hoe zonnig kan de start van je leven zijn, zeg! Simmer = zomer. In het Fries. Ik verwacht ook niet dat Simmer in haar puberteit fan wordt van ‘doom metal’ muziek of in zwarte gewaden gaat rond somberen. Geloof ik gewoon niet. Vind ik meer iets voor een Vera. Of Liv.

Smaken verschillen en dat moet zo blijven. Maar persoonlijk ben ik er niet al te rouwig om dat de Cinderella’s, Rochelle’s en Priscilla’s wat uit het straatbeeld lijken te verdwijnen. Of ik kom niet genoeg in ‘dat soort straten’, dat kan natuurlijk ook.

Serieus, al mijn geveinsde ruimdenkendheid ten spijt, ik verwacht over 20 jaar geen Cinderella de Vries als kunsthistorica aan tafel bij Emma en Tim (perfecte talkshowhostnamen!). Puck, Lou en/of Mees daarentegen zie ik er wel zitten, terwijl Cinderella op haar achttiende is bevallen, van Djelaiza.
In het meest gunstige geval is Ricardo de vader, maar het kan ook nog van Wesley zijn, die ‘m gesmeerd is in z’n glimmende Mercedes met blauwe koplampen. Met een pitbull op de achterbank.

Goed, zo kan ‘ie wel weer. Sowieso handig om m’n mond te houden, want zelf kom ik voornaamtechnisch niet bepaald als meest intellectuele, praktische en zeker niet meest frivole uit de test. Hou op, schei uit: ‘Onder welke koe hebben ze jou vandaan getrokken?’ Of schertsender: ‘Je valt best mee. Voor een Trien.’

Gelukkig ben ik te Fries om daar beledigd of boos om te worden. Welnee joh, in mijn hoofd is het gewoon ‘simmer.’

Een gedachte over “Geboren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s