Dag 12

Door: Gerard Oudhoff

We gaan de 12e dag van de oorlog in. Meneer Poetin heeft ons nogmaals bezworen om geen no-flyzone boven Oekraïne in te stellen en de Secretaris Generaal van de NAVO volgt hem als een hondje. Iedereen is bang voor deze psychopaat.

Wat zullen we deze volgzaamheid later betreuren. ‘Toen hadden we hem misschien nog kunnen stoppen,’ zullen we dan tegen elkaar zeggen.

Denken mensen echt dat we de confrontatie met Poetin nog uit de weg kunnen gaan? Ik niet. Hoe eerder het Westen tegen deze idioot in het geweer komt, hoe groter de kans dat iemand in zijn hofhouding hem vloert. Ja, ik vertrouw deze psychopaat ook niet. Ik denk dat hij inderdaad gaat doen wat hij al heel lang wil doen. Na de moordpartij in Oekraïne gaat hij Moldavië pakken. Hij gaat de Baltische staten binnenvallen. Dat laatste zal uiteindelijk het Westen ertoe brengen om iets terug te doen.

Pas dan zullen we ons realiseren dat we misschien al te laat zijn om nog voldoende tanks en ander zwaar geschut in stelling te brengen. Ik vrees zelfs dat het de NAVO zal zijn die als eerste tactische kernwapens gaat inzetten. Welke partij dat als eerste heeft gedaan, heeft daarna trouwens alleen betekenis voor de geschiedenisboekjes. Als het gebeurt, is de kans dat het conflict nog in de kiem gesmoord kan worden, verkeken. De Russen zullen zich achter hun manisch depressieve leider scharen en de wereld zal weten waartoe de Russische Federatie in staat was.

Ik vind dat we meer kans hebben om deze crisis te overleven als er NU een no-flyzone boven Oekraïne wordt afgekondigd en ook wordt gehandhaafd. Dan is de NAVO inderdaad in oorlog met Rusland. Misschien dat dan eindelijk gebeurt wat al veel eerder had moeten gebeuren. Er is maar één scenario dat de wereld nog redden kan. De Russen moeten meneer Poetin naar Den Haag sturen. Hetzelfde is eerder met onze Milosevic, Karazic en Mladic gebeurd.

Misschien is het goedkoper om hem gewoon om te leggen. Loopt er geen Graaf Von Stauffenberg in zijn hofhouding rond ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s