Groetrelatie

Door: Tryntsje van der Meer

De sociale leegte van de afgelopen tijd heeft me mooi een aantal nieuwe relaties opgeleverd. Ik ben wat vaker gaan groeten op straat. Gewoon wat hoi‘en, glimlachen of zwaaien naar mensen die ik regelmatig tegenkom. Als er terug gegroet wordt, heb je een nieuwe groetrelatie. Simpel.

Iedereen heeft ze wel, relaties met de medemens die louter bestaan uit een ‘Hoi’, ‘Goeiemorgen’ of ‘Wat een rotweer hè?’ Aangezien ik op verschillende locaties werk, heb ik intussen een aardige verzameling groetvrienden. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik loop heus niet zomaar bandeloos met iedereen rond te groeten. Absoluut niet. Trouwens, met de meeste groetverbintenissen die ik heb opgebouwd wissel ik meer dan één lettergreep uit. ‘Hoihoooi’ of zelfs ‘Hé goedemorgen!’ Vaak vergezeld van een brede glimlach en/of opgestoken hand. Heel waardevol. Maar ook ik laat me, net als ieder ander, wel eens verleiden tot een, al dan niet kortstondige, groetscharrel. Je weet wel, het oppervlakkige hoofdknikje, zonder geluid. Leuk voor erbij.

Ach, weet je, ik heb een groot hart en neem wel eens een risico. Dan verras ik een potentiële groetpartner voorzichtig met een ingetogen knikje en wacht af wat de andere partij doet. Vaak ontstaat er een warme ‘hoi’-relatie of een snelle zwaaiflirt. Soms ontstaat er niets, na twee keer geen respons neem ik mijn verlies. Afwijzingen horen erbij, ook in de groeterij.

Net als de onvermijdelijke ‘break ups.’ Tuurlijk, groetliefde kan overgaan, of die prille zwaaiflirt laat ineens niks meer van zich horen…

Pijnlijk. Zeker, wanneer je groet-ex ineens met een nieuwe kletsmaatje op fietst en jou niet meer ziet staan. Of fietsen. Niet te lang kniezen, want de volgende keer ga jij dan heel uitbundig een willekeurige fietser achter hem of haar begroeten. Dat zal ze leren! Alsof je voor de neus van je overspelige ex met je nieuwe ‘friend with benefits’….., dat idee.

Kortom, groet-dating is één groot spel en jij bepaalt de regels!

‘Greets with benefits’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s