Hou je vrijheid in de hand, betaal contant!

Door: Bouke Winters

Als ik mijn gitaar pak en C B D C als power akkoorden speel, dan klinkt het een beetje donker, duister en dreigend. Power akkoorden zijn gemakkelijke akkoorden om te spelen. Mocht je gitaar willen leren spelen, dan kun je je daarin verdiepen. Het speelt makkelijker dan open akkoorden.

Nu heb ik mij verdiept in de CBDC’s; Central Bank Digital Currency, en daar ben ik niet mee akkoord. Deze CBDC’s kunnen geprogrammeerd worden en je kunt het ook niet opnemen. Dus niet even flappen tappen en anoniem uitgeven. Dus geen echte munten en biljetten meer, alleen virtueel. Goed controleerbaar. Donker, duister en dreigend die CBDC’s als je het mij vraagt. De Europese Centrale Bank is groot voorstander van de CBDC’s. Het klinkt mij niet als muziek in de oren.

Het World Economic Forum wil ook mondiaal een nieuwe economische en politieke orde inrichten. Dit moet een digitale economie gaan worden. Het is ook bekend dat de Europese Comissie aan de EU Digitale ID wil. Oh shit, complottheorie?

De EU Digitale ID kan overal aan verbonden gaan worden. Waar het bij de verwerpelijke coronapas alleen om de QR-code van het vaccinatie- of testbewijs ging, kan de EU Digitale ID gezien laten worden bij overheden, banken en bedrijven middels een digitale code (QR- code), en die code is gekoppeld aan jou en al je gegevens. Hier kunnen ze dan ook de CBDC’s aan koppelen en zo rollen we mogelijk langzaam een sociaal krediet systeem in.

Het rollen moet je niet positief opvatten. Je denkt mogelijk aan rock ’n roll, maar deze CBDC’s komen niet voor onze lol. Vrijheden worden privileges als we niet oppassen, net als met de coronapas. Doe je niet wat je “moet” doen, dan minder CBDC’s. Een puntensysteem. Teveel CO2 uitgestoten? Minder CBDC’s. En aan alles waar jij je CBDC’s uitgeeft, kun je in de gaten gehouden gaan worden. Uitkeringen en toeslagen kunnen dus ook mogelijk ‘mooi’ uitbetaald gaan worden in CBDC’s. Big Brother is watching you and controlling you! Als het controlebeest steeds maar groter wordt, dan kunnen we flink onderdrukt en beheerst gaan worden.

We willen toch geen sociaal krediet systeem? Dat wordt het einde van de vrijheid die wij kennen. Nederland loopt voorop met de EU Digital ID en ging er als eerste Europees land mee aan de gang. Veel burgers en politici spreken zich gelukkig ook al uit tegen de CBDC.

De Tweede Kamer stemde ook voor de motie om de EU Digital ID niet te willen. Toch heeft de Regering aan Europa laten weten dat Nederland het wel wil…

Maar wat doen we eraan dan? Betaal bewust contant. Als we zoveel mogelijk contant betalen blijft het geld rollen. Contant geld is niet te traceren, contant geld is vrijheid. Geen gecontroleer, lang leve de lol, rock ’n roll.

Hou je vrijheid in de hand, betaal contant & zeg nee, tegen de Digitale ID & CBDC!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s