De vertrutteling slaat toe

Door: Ron Blokland

Heel Nederland spreekt er schande van; Tijdens de wedstrijd van afgelopen woensdag gooide een, hoogstwaarschijnlijk doorgesnoven type, een aansteker richting het veld, die per toeval op een speler belandde.

De minister van justitie had een mening, de burgervader van Rotterdam eveneens. Oud voetballers, een handvol BN’ers en social media ontplofte bijkans.

Dat er zaken op het veld gegooid worden is echter niet nieuw. Dat is al decennialang het geval. Plastic bekers met bier en aanstekers zijn favoriet. Niet direct een verschijnsel waarbij er zwaargewonden vallen. In de meeste gevallen liep het met een sisser af. Na iedere wedstrijd liggen er tientallen bekers en aanstekers bij de cornervlaggen. Deze keer loopt het niet met een sisser af.

De meeste mensen in dit landje lopen graag vooraan in de politiek correcte rij. “Woke” staat nog net niet op hun voorhoofden getatoeëerd.
Men is zich er waarschijnlijk niet van bewust dat er veel ernstigere zaken spelen dan een aansteker op het hoofd van een voetballer.

Als we bij het voetbal blijven, het volgende WK wordt waarschijnlijk georganiseerd in Saudi Arabië. Infantino, de meest corrupte misdadiger in het voetbal is voor een tweede termijn gekozen als baas van de FIFA. Zonder andere kandidaten.
En de KNVB heeft braaf het kruisje gezet.

Als we echt allemaal zo ‘Woke’ zijn als we ons voordoen, had er een prachtig statement gemaakt kunnen worden door Infantino te boycotten. Door Saudi Arabië – waar openbare ophangingen aan de orde van de dag zijn – te boycotten.

Door dit juist niet te doen, legt dat genadeloos de hypocrisie bloot van heel veel Nederlanders en Nederlandse organisaties. Waarin een klein landje nog kleiner kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s