Somewhere over the rainbow

Door: Bouke Winters

De Gemeente (Berkelland) waar ik in woon is nu ruim een jaar een regenbooggemeente. Een regenbooggemeente is een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTIQ+- personen). Klinkt hartstikke mooi en het is natuurlijk goed bedoeld. Maar is het wel verstandig om de regenboogvlag te hijsen? Creëer je daarmee juist geen polarisatie?

De LHBTIQ’ers willen geaccepteerd worden, volkomen logisch. Dat willen hetero personen ook. Maar door de LHBTIQ+’ers in een hoek te plaatsen, met als doel dat ze gewoon mee kunnen doen, versterk je daarmee niet juist de tegenstellingen? Je zet mensen eigenlijk in een hokje neer terwijl ze dat juist niet willen…. Daar wil ik verder geen probleem van maken hoor, leef en laat leven. Maar ben ik dan misschien te conservatief dat ik mij dit afvraag?

Voor de duidelijkheid, het maakt mij geen flikker uit of iemand lesbie, homo, bi, trans, intersekse, queer of hetero is.

Een regenbooggemeente spreekt zich uit tegen discriminatie. Uitspreken tegen discriminatie is natuurlijk heel goed. Iedereen is gelijk en moet mee kunnen doen. Ongeacht sekse en seksuele geaardheid natuurlijk. Een inclusieve samenleving. Niemand uitsluiten, zo hoort het.

Maar vlak nadat de gemeente een regenbooggemeente werd, kwam de coronapas. En er werd nog steeds gezegd tegen discriminatie te zijn. Maar hoe ging dat dan met de ongevaccineerden?

Velen onder ons zijn de afgelopen tijd gediscrimineerd, omdat ze geen gebruik wilden of konden maken van de coronapas. Waar was de (regenboog)gemeente toen mensen door de medische apartheid werden uitgesloten bij de horeca, evenementen, kunst en cultuur? Kinderen werden zelfs buiten afgedroogd na de zwemles. Familie en vrienden werden opgestookt, wat een polarisatie sensatie! ‘Maar we hebben nu toch geen last meer van de coronapas,’ wordt er gezegd. Dat klopt!

Maar dat betekent niet dat we het moeten vergeten. Want als zoiets eenmaal gebeurt, kan het vaker gebeuren. Dialogen moeten gevoerd blijven worden.

De Pfizer-directeur J. Small heeft toegegeven dat het coronavaccin nooit was getest op effectiviteit tegen transmissie van het coronavirus. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) spreekt uit niet te weten of de coronamaatregelen werkten. Sinds de vaccinaties massaal zijn uitgerold is er ook meer oversterfte. De vaccinatie status wordt niet vrijgegeven van de mensen die zijn overleden. Dat is toch merkwaardig? De nieuwe premier van Alberta (Canada) spreekt zich wel mooi uit tegen de discriminatie van de ongevaccineerden ( https://youtu.be/v_7e0RNGOvU ). Maar goed, dat is aan de andere kant van de regenboog.

Diep van binnen weten veel mensen dat het gebruik van de coronapas discriminatie was, maar door de gaslighting (emotionele manipulatie) is het lastig in te zien voor velen. Dus mensen willen dat vergeten en rustig verder leven, begrijpelijk op zich.

Wat iedereen doet, wel of niet vaccineren, wel of niet testen. Wat iemand is, LHBTIQ’ers of hetero, gekleurd of blank; Mensen uitsluiten/discrimineren hoort gewoon niet. Of je nu in een regenbooggemeente woont of niet! Leef en laat leven. Is dat nou zo moeilijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s