Ik wil dansen

Door: Tryntsje van der Meer

Dansen ja. Met vriendlief. Rock ’n roll dansen, of salsa desnoods. Dit breng ik al jaren voorzichtig onder de aandacht en kan immer op een honende ontvangst rekenen: ‘Ik ben niet zo’n metromannetje met soepele heupjes.’ Kansloos.

En heel flauw, want ik parkeer mijn vrouwelijkheid ook moeiteloos, wanneer we samen als twee bloedgabbers de nodige potjes voetbal verslinden. Boerend, vloekend en bier drinkend. Dan mag ik zo onderhand best es een ‘metrosexueel offer’ van hem vragen, dacht ik. Bovendien mag hij de dans altijd leiden en mij optillen. Nou, hoe masculien is dat?

Samen dansen, het brengt weer wat spanning in je relatie. Tuurlijk, voor spanning kan ik ook een minnaar gaan zoeken, dan is de onderlinge spanning binnen de kortste keren om te snijden, geen probleem. Lijkt me nodeloos omslachtig, dus ik ga het nu hard spelen en stuur hem tijdens zijn werk een appje: ‘Kom op tijd thuis, ik wil met je praten.’ Bam!

Nu ik toch bezig ben, kan ik meteen even mijn vader appen over de meest recente (wan)prestatie van SC Heerenveen: ‘Ze vergaten zichzelf weer te belonen hè…?’ Minutenlang zie ik hoe hij ‘aan het typen’ is en ik wacht met liefde. De objectieve, genuanceerde analyses van mijn vader verschaffen mij tenslotte meer inzichten dan menig nabeschouwingstafel ooit voor elkaar krijgt, dus ik ben geduldig.

Dat geduld wordt beloond. ‘Klopt’ opent zijn bericht. Daarna volgt een uiteenzetting over iets heel anders dan voetbal. Er heerst rouw en verdriet in de buurt. Een bekende van vroeger, haar man hoort bij de vermisten van het ongeluk bij Terschelling.

Wat een wereld. Ik wil dansen. En haar man komt nooit meer thuis.

Bij mij komt wel iemand thuis. Vandaag zelfs eerder dan anders: ‘Hey schat, daar ben ik!’ Hij gooit een bos bloemen naar me toe. ‘Nou vertel, wat was er zo dringend?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s