Sinter-flatie

Door: Wendy Willemsen

Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van infla-terklaas. Het is elk jaar weer hetzelfde liedje en de verlanglijstjes worden ook elk jaar langer en extravaganter. Terwijl ik vroeger enkel een mini babyborn met een huisje van karton wilde, worden de cadeaus de laatste tijd steeds groter en luxueuzer.

Het is nog maar een paar maanden geleden dat de inflatie een recordhoogte van 17,1 procent bereikte. Dit betekent simpelweg dat de consumentprijzen in september maar liefs 17,1 procent duurder waren dan een jaar eerder. zo gek dat de prijzen in de winkels dan ook opeens een stuk hoger zijn geworden. Dat de inflatie afgelopen maand slechts 0,3 procent is gedaald, merken we dus eigenlijk niet. Want ja, de inflatie van oktober 2021 was ook 0,7 procent hoger dan die van september 2021.

Nu hoor ik je denken: ‘Wat doen al die cijfers in een column?’

Laat ik het kort houden op het gebied van cijfers, zodat we ons hierna kunnen focussen op de leuke kleine schoencadeautjes die qua prijs flink zijn gestegen.

Sinterklaas zijn verjaardag is een kinderfeest, maar brengt ook de nodige stress met zich mee. Want ook de Sint staat in de speelgoedwinkel met een lege portemonnee. Zijn zuurverdiende euro’s verdwijnen als sneeuw voor de zon en tot overmaat van ramp verdwijnen al die dure pakjes ook nog eens op het vliegveld. Hartverscheurend…

‘Al die dure cadeautjes… kwijt,’ luidde het Sinterklaasjournaal. Iedereen zit in een koud huis, op de bank onder een warm deken. Met ingehouden adem luisteren we allemaal naar wat Dieuwertje ons kan vertellen over de cadeautjes waar we misschien wel het hele jaar naar uit kijken. Elk jaar vragen we het ons weer af: ‘Komt dit wel goed?’

Vast wel. Ieder jaar gaat het mis, maar Sinterklaas en zijn Pieten zorgen er toch ieder jaar weer voor dat alles helemaal goed komt. Maar, heeft Sinterklaas dit jaar wel genoeg geld voor ieder kind?

Dadelijk krijgt Klaasje wél een cadeautje, maar wordt het huis een deur verder overgeslagen dit jaar. Want ja, het geld van Sinterklaas was op. Hoe gaan we dat uitleggen aan die lieve kinderen die dit jaar niks krijgen, terwijl hun beste vriendjes hun nieuwste speeltjes vol trots laten zien?

Waren zij niet lief genoeg?

Natuurlijk waren ze wel lief genoeg, ze kunnen hier niks aan doen. Het is de schuld van de rotte Sinter-flatie. Zij brengt miljoenen huishoudens in de financiële problemen. De Sinter-flatie zou eigenlijk mee moeten in de zak, maar ja. Dat is inmiddels een oude traditie die niet meer mag.

De roe dan?

Nee dat mag al enkele jaren niet meer.

Rot Sinter-flatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s