Slapeloos

Door: Tryntsje van der Meer

Goed, een slaaptalent ben ik nooit geweest, maar sinds de intrede van het fenomeen overgang is een stabiele nachtrust minder vanzelfsprekend dan ooit.

Het meest onuitstaanbare daaraan is die late night koffiedrinkende, avonden op z’n mobiel scrollende, workaholische brok testosteron (ook op leeftijd!) naast me. Dat muteert naar een ronkende, piepende, pruttelende massa zodra hoofd en kussen elkaar gevonden hebben. Doet ie z’n best niet voor.

Kom ik aan, met m’n magnesiumvoetenbadje, kalmerende ademoefeningen, kopje kamillethee, meditatiemuziekje, mobiel al weggelegd…allemaal voorbereidingen om die felbegeerde nachtrust te pleasen en bijna tot stalkens toe na te jagen.

Vol verwachting kruip ik dan m’n bed in. Klaar om te slapen tot ik erbij neerval, kom maar op, ‘Give it to me baby!’ Juistem, forget it. Al wat komt, geen slaap. Conclusie: Ik wil te graag. Dat schrikt de nachtrust waarschijnlijk af. Kan ‘m geen ongelijk geven ook. Ga maar na, wij (chicks op leeftijd) lopen ook niet warm voor kalende leeftijdsgenoten met zo’n nadrukkelijke ‘ik wil neuken’ of erger ‘ik wil een relatie’ – sticker op hun voorhoofd. Wel dan? Nee, beetje ‘hard to get’ is veel aantrekkelijker.

Door schade en schande wijs geworden, weten we natuurlijk dat je ook als vrouw nooit te graag moet willen. Die aantrekkelijke of gewoon fucking sexy man hoeft niet te weten dat je met hem in gedachten ligt te kwijlen in je bed en z’n Facebookpagina helemaal tot in den beginne hebt doorgescrolld. Tuurlijk deed je dat, jij bent ook maar een mens. En weet je wat je ook deed? Alle pagina’s opzoeken van chicks waar ie mee op de foto staat en opgelucht ademhalen dat het maar een zusje, nichtje of collega bleek.

Geeft niet, maar dat gaat hij NOOIT te weten komen, je wilt ‘hard to get’ blijven lijken…

Kortom, ik moet mijn zo begeerde nachtrust niet pleasen, maar teasen. Dus weg met die wanhopige voetenbadjes en watervalmuziekjes en gewoon cool doen, alsof mijn leven zonder hem compleet genoeg is. Verlangen naar lekker slapen is tenslotte niets anders dan verlangen naar een lekkere man.

Of vrouw, of whatever.

En een vrouw in de overgang met gierende hormonen verlangt elke nacht hartstochtelijk naar één ding…

Oké, twee dingen misschien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s