Tussen de tokkies

Door: Tryntsje van der Meer

Heb ik dus niet om gevraagd; berichten van GeenStijl op mijn tijdlijn, maar kennelijk heb ik me ingelaten met vrienden die juist wel middels dit journalistieke platform (met de nadruk op plat) voorzien in hun nieuwshonger. Moeten zij weten, op zich. Zo leer je de duistere kant van je Facebook vrienden kennen.

Goed, het betrof dus weer zo’n (geen)stijlvol suggestief artikel over opstootjes onder asielzoekers in Ter Apel, inclusief onderbouwende foto’s. Alsof dat nog niet erg genoeg was sloeg ik van de weeromstuit drie flaters binnen luttele seconden.

1) Ik las het artikel – best dom
2) Ik las de reacties – echt héél dom
3) Ik plaatste er ook één – ooooooliedom!

Kijk, zo’n ‘nieuwsbericht’ levert uiteraard legio prozaïsche reacties op als ‘Dat teringvolk moet opkankere’, ‘Laat ze elkaar uitmoorden, zijn wij er van af’, ‘Ondankbare honden, ze krijgen meer as ons!’ en natuurlijk de klassieker ‘Oprotte met die gelukszoekers!’

Steekt mijn bijdrage, in de teneur van ‘…Niet zomaar oordelen…inlevingsvermogen tonen…ligt allemaal wat genuanceerder…’ toch wat schril bij af.

De onsmakelijke tegenaanvallen jegens mijn persoon waren dan ook niet van de lucht. Zal het hier netjes houden, maar ene Gait Waterhoofd wist het heersende sentiment in een notedop te vertolken: ‘Dom wijf!’

Zit wat in. Want wat denk ik nou eigenlijk? In een bak met scheldende Tokkies springen om nuance in de discussie aan te brengen en dan ook nog verwachten zonder kleerscheuren uit de strijd komen? Dat is inderdaad dom. Nou ja, naïef is een beter woord, maar dat verwacht ik niet van Gait op vleesboek.

Twee lettergrepen en van die rare stipjes op de i. Hou op hoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s