Mijn eerste column

Door: Metmija

Tja
Goh
Wat te schrijven
Op zoek naar een nieuwe baan, volg ik de bekende woorden van Alan W. :

“ What do you desire?
What do you really want to do?
You do thát and forget about the money.”

Wat ik opvat als: doe wat je écht graag wilt doen en de rest volgt vanzelf.

Dus
Daar gaan we dan
Of in ieder geval ik

Waar zou ik over schrijven? Als de wereld aan mijn voeten lag, iedereen mijn woorden aanbidden zou, ofwel mijn canvas blanco was en daarmee… totaal tevree
met al dat er uit mijn pen vloeien zou…

Schrijffouten daargelaten, want dat mijn column vol schrijffouten zou staan zou door één ieder die mij kent driftig beaamd worden. Zeker mijn moeder; de schooljuffrouw. Schamen zou zij zich. Maar ook dat is onzichtbaar op blanco canvas.

‘Het Leven,’ zou zeker genoemd worden in mijn eerste column. Hoe zwaar, hoe moeilijk, hoe mooi, hoe dromerig…
Ontdekken dat we eigenlijk niet weten waar begin of einde uit voortkomt.

Die zoektocht waarin schoonheid, teleurstelling, wijsheid, angst én het ITZ-tje (Intrinsieke Totale Zekerheid), elkaar afwisselen. Ook wel na nader onderzoek, ‘Liefde’ genoemd.

Met deze Liefde vermoei ik mijn medemens al jaren… De meesten van hen, vooral mijn moeder maar ook mijn vader hebben misschien liever dat ik voldoe. Dat ik mij niet voor doe als een zoekende zwerver, als verdwaalde dwaas óf als alleswetende-opgelost-in-het-geheel-niet-herkennende-op-alles-een-antwoord- hebbende vaagge viguur…die zegt dat alles Liefde is en tegelijk niet bestaat ook nog!
Dat alles!

Dus ja…wat dan?
Een eerste column dan maar, dacht ik zo.
Ik hoop dat jullie genoten. Zoals ik van de Liefde geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s