Bejaardenseks

Door: Jan Dalm

Toen ik jong was, dacht ik dat mijn ouders en grootouders geen seks meer hadden. Ik moest er ook niet aan denken dat dit wel zo was en hoe het er dan uit zou zien. Getver! Het kwam ook niet ter sprake aan de etenstafel of zo, en ondanks dat wij met z’n allen op een kleine zolderkamer sliepen, is mijn slaap nooit verstoord geweest door geluiden die op enige seksuele activiteiten wezen. Nu ik zelf een vader en opa ben, weet ik beter; het moet zich destijds ook allemaal in het geniep hebben afgespeeld.

Daar waar ik er vroeger niet aan moest denken hoe dat er dan uit zou zien, zit ik er nu middenin. En ik had destijds gelijk, het ziet er absoluut niet uit. Uiteindelijk verliezen we het allemaal van de natuur en de zwaartekracht is daarbij de grootste boosdoener. Je zit in een steeds ouder wordend lichaam wat aan alle kanten al is verkreukeld en wat nodig gestreken zou moeten worden. Het zit vol vlekken en alles hangt als een serie grote oude onderbroeken aan een doorgezakte drooglijn.

Bij een man poogt er soms iets te gaan staan, omdat het verlangen daartoe nog niet is afgenomen. Maar dat moet niet te lang duren, omdat ook daar dan de zwaartekracht toeslaat. Alle lichaamssappen zijn door de jaren heen verdroogd en zonder smeermiddelen gaat het schuren, loopt het vast en doet het zeer. In het stijfsel dat ik als man nog produceer tijdens mijn hoogtepunt zitten harde stukjes, het lijkt nog het meest op dikke griesmeelpap en het riekt naar oude jutezakken. Het handboek met Kamasutra trucjes heb ik vanmorgen naar de kringloopwinkel gebracht, het leverde ons teveel spierpijn op waarna we dagen niet meer normaal konden lopen. Mijn vrouw had de volgende dagen steeds het gevoel dat de buren konden zien dat het weer een keer gebeurd was en wilde er daarom mee stoppen.

Na langdurige beraadslagingen over hoe het nu verder moest, hebben we een compromis bereikt en heb ik het plaatje daarvan gisteravond laat nog uit dat Kamasutraboek gescheurd; omdat we steeds vergeten hoe die ene positie – die waar we de minste napijn van hebben – ook alweer gaat. Het geheugen heeft ons namelijk ook al in de steek gelaten.

Eigenlijk een rotstreek van de natuur, je lichaam verouderen maar het lichamelijk verlangen behouden. Ik ben blij dat we in Nederland wonen, waar we ons soms goed moeten kleden om de kou te trotseren en daardoor die lelijkheid bedekken; ik hoop maar weer dat het een lange slechte zomer wordt. Gek genoeg heb je het van jezelf niet eens zo in de gaten, omdat je al jaren in dat lichaam zit; de aftakeling geleidelijk aan is verlopen en je jezelf, geestelijk gezien, niet veel anders voelt dan toen je nog 25 was. Het valt mij eigenlijk vooral op als ik naar mijn vrouw kijk en dat dan afzet tegen mijn eigen spiegelbeeld. Dat blijkt dan weer wel te matchen.

Opa worden is leuk, maar je loopt altijd naast oma, je ligt in bed met oma en je doet het dus met oma, je ziet soms zelfs je schoonmoeder in oma …. Die schoonmoeder met wie je altijd een wat gespannen verhouding had. Die jou helemaal niet zag zitten voor haar dochter en jou maar een botte boer vond.

Ja, op seksueel gebied is het leven er niet spannender op geworden en daarom schrijf ik nu maar verhaaltjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s