Niet het bier, maar de boompjes deden mij de das om

Door: Sterre Rekers

Terwijl mijn vrienden in de mensenmassa verdwijnen op weg naar de eindeloze rij voor de Dixi’s, zoek ik een goed plekje om even op ze te wachten.

Recht voor me verschijnt een lang, kaal, droog boompje. Wat een lelijk boompje. Perfect plekje dus. “Ik wacht hier bij dit lelijke boompje!” roep ik. Nog net zie ik een duimpje mijn kreet goedkeurend bevestigen en dan zijn ze verdwenen. Ervan uitgaan dat ze me hebben begrepen geef ik mijn ogen even goed de kost.

Want waar ben ik eigenlijk beland? In de verte zie ik meerdere TOKENS kraampjes, met daarnaast hangmatten en banken waar uitgedoste mensen over elkaar heen hangen of bier drinken. Daarnaast staat een bar, wat weliswaar bijna niet zichtbaar is, er staan zo’n 100 mensen voor. Maar het woordje “BIER en FRIS ” op de gevel van de kraam laat blijken dat al deze mensen bier of fris gaan kopen.

Dan valt het boompje naast BIER EN FRIS mij op. Het is net zo’n lelijk boompje als waar ik naast sta. Tien meter naast dit boompje staat er nog een, en daarnaast nog een. Er staan zes lelijke, dode bomen verdeeld over een afstand van 50 meter vanaf mij tot aan BIER EN FRIS.

Hoe gaan mijn vrienden mij terugvinden? Belangrijker nog, wat vinden zij de lelijkste boom?! Ik sta tenslotte ergens aan de zijkant. Vanaf nu ga ik alle lelijke boompjes in de gaten houden totdat er een bekende van mij verschijnt bij een van de boompjes. Kunnen we dan gaan discussiëren wat nou precies de lelijkste van het stel is. Want dat is natuurlijk weer subjectief.

Terwijl ik zo diep in gedachten de lelijkste van de zes aan het beoordelen ben word ik aangetikt.
“Moest jij niet plassen?” vraagt mijn vriend.
Nee? Ik moest niet plassen, ik sta al een half uur naar deze boompjes te kijken opzoek naar wat jullie het lelijkste boompje zouden vinden.

“Ik dacht: misschien zit ze wel vast op een Dixi.”
Ah ja, dat had ook nog gekund. En probeer dan maar is uit te leggen in welke Dixi je vastzit. Is blauw voor iedereen hetzelfde blauw?
“Biertje?” vraagt mijn vriend. Ja, of FRIS, wat neem jij? “Jeetje wat een rij, anders even wachten tot het wat rustiger is?”

Dan besef ik mij dat niet de drukte, noch het weer of de langer rij voor BIER en FRIS ervoor heeft gezorgd dat ik nu niks te drinken heb. Nee, de lelijkheid van deze zes boompjes heeft er voor gezorgd dat ik een half uur kostbare wachttijd voor in de rij bij BIER en FRIS heb verspild. Had ik beter opgesloten kunnen zitten in een Dixi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s