De laatste ronde van Youp

Door: Greetje Vagevuur

Onlangs hoorde ik dat Youp ermee gaat stoppen. Het is alweer 25 jaar geleden dat onze wegen elkaar regelmatig kruisten. Blijkbaar woonden Youp en ik dicht bij elkaar in de buurt.

In de rij bij de groenteboer was hij niet te beroerd, gratis en voor niets, een one-man-show te geven voor mijn dochter Floor die verveeld in haar buggy hing. Floor kon die gekke bekken van dat mannetje met ronde bril erg waarderen. Terwijl ik de prei in mijn tas stond te proppen zat zij te kraaien van plezier.

Later stootte ik haar steevast aan wanneer hij op tv verscheen.
‘Kijk, onze vriend.’

Ik was een trouwe fan van zijn conferences. Jarenlang. Totdat het mis ging. Want tussen Youp en mij is het definitief uit. Zo’n tien jaar geleden raakte ik, sorry Youp, in de overgang. Nee, geen sexy onderwerp. Ik ben de eerste die dat vindt.

Na jaren het maandelijkse lot van de vrouw moedig te hebben gedragen, dacht ik van moeder natuur eindelijk mijn welverdiende beloning in ontvangst te mogen nemen. Helaas… Ik kreeg voortdurend een low-battery-melding en mijn stemmingswisselingen, slapeloosheid en hoofdpijnen, ik wist niet dat het kon, verergerden. De maandelijkse lekkage transformeerde in de set van een heftige horrorfilm en hield doodleuk weken achter elkaar aan. Die meedogenloze opvliegers waren nog mijn minste zorg. De luxe om mijn baan op te zeggen had ik niet. Ik was, kortom, de wanhoop nabij.

Juist op dat moment verscheen Youp op het scherm.
‘Hebben jullie die overgangsheks bij Paul Witteman gezien? Dat mokkel die komt zeuren over haar kwaaltjes…’

Dat had hij niet moeten doen.
‘**** ***, Youp!’
Deze keer vielen zijn gekke bekken niet bij mij in de smaak.

Nu, in iets rustiger vaarwater, kan ik alles beter relativeren. Ook mannen worden, weet ik inmiddels, naarmate hun leeftijd vordert geplaagd door ‘niet sexy’ ongemakken.

Shoppend voor mijn vader ontdek ik dat daar oplossingen voor zijn. Ik bestudeer de doos Tena Men pants. Trusted by millions of men. Navy blue met een mannelijke snit. Goed voor één plasje. Ik kan er niets aan doen… Ik moet direct aan Youp denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s