Wie is er de Egoïst?

Door: Nathalie NoNaSh

Ik ben dus een dikke vette egoïst? Althans, zo werd het vaak gezien door de ander. Mag een mens zich niet eventjes in zichzelf keren en bepaalde situaties van een afstand bekijken?

Misschien is het goed dat mij dit nu overkomt. Juist omdat ik dacht dat het iedereen kon overkomen. Iedereen behalve mijzelf natuurlijk.

Mijn lijf schreeuwde op een maandagochtend dat het gedaan moest zijn met mij zo slecht te voelen. De helft van mijn gezicht was gevoelloos. Beangstigend gewoon! Neen, geen kater of maandagsziekte. Gewoon “Boem! Pats!” mijn licht ging uit! Zelfs het kleinste ledstripje kleurde niet meer blauw in mijn hoofd.

Mijn huisarts hield er al weken rekening mee dat dit zou gebeuren en stond me nog net niet bij de deur op te wachten. “Het moest er toch een keer van komen.” Zo kon het niet door blijven gaan. Rusten en afstand nemen van alle negatieve prikkels en bepaalde personen én vooral alleen maar leuke dingen doen was haar advies. Wat ben ik haar dankbaar voor dat laatste. Weet je hoe het voelt om enkel en alleen maar leuke dingen te doen en alleen met jezelf rekening te mogen houden? Gewoon zalig!

Na 6 maanden rust en mijzelf teruggevonden te hebben, ben ik selectief geworden. Inderdaad! Een beetje egoïstisch, maar in de positieve zin!

Vroeger stond ik altijd voor iedereen klaar en kreeg ik meermaals te horen hoe goed ik wel niet was in het luisteren, tips en raad geven. Én ik was vooral kampioen in het steeds verzwijgen van mijn eigen pijnen of in het niet durven zeggen dat ik geen zin had om nog maar eens hun ellende te aanhoren.

Nog eventjes geduld! I’ll be back! Maar als jullie verwachten dat ik er altijd op ieder moment zal zijn, dan zal ik jullie nu al teleur moeten stellen. Waarschijnlijk ben ik op dat moment mijn eigen ding aan het doen zijn. Maar zodra ik dan even tijd én vooral zin heb, zal ik er staan!

Nu is het aan mij de beurt om inderdaad de dikke vette egoïst uit te hangen! Deels door toedoen van mijn eigen problemen en pijnen, maar ook door te denken dat ik er altijd voor iedereen moest zijn. En weet je? Mijn ledstripje begint terug te kleuren en te schijnen!

Oef!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s