Namasté Motherfucker

Door: Tryntsje van der Meer

Net als andere menselijke vaten vol tegenstrijdigheden, ben ik altijd op zoek naar balans en rust in mijn hoofd. In dat kader raadde iemand mij de video talks van Tijn Touber aan. Spijker op z’n kop; Tijn is een innemende, opgeruimde en inspirerende man. Geen straf om naar te kijken en te luisteren. Zoek maar eens op, Tijn Touber.

Veelvuldig gedaan afgelopen jaar. Het hielp! Elke ochtend een begroeting op z’n Tijns: ‘Goedemorgen. Mooie. Lieve. Mensen!’ Na de sessie fietste ik van huis op z’n Tijns: Innemend, opgeruimd en geïnspireerd. Met een Namasté glimlach van heb ik jou daar begroette ik al die mooie, lieve mensen die op mijn pad kwamen. Zelfs de wegpiraat die me dagelijks net niet van de sokken rijdt, liet me onbewogen. ‘Ach, hij heeft z’n chakra’s nog niet in balans, het is oké,’ zo dacht ik.

Over balans gesproken…. Een maandje geleden kreeg ik opeens de rillingen van ‘Goedemorgen. Mooie. Lieve. Mensen.’ Tijn moest even on hold. Ik had tegenwicht nodig. Toevallig of niet, diezelfde maand ging ik op vakantie naar Portugal en daar sloot ik een Facebook vriendschap met een vriendelijke, ruige bink. Heavy metal drummer van beroep. Onder het mom van ‘interesse in je vrienden’ likete ik daags erna de pagina van zijn band. Het lijntje tussen muzikaliteit en extreme geluidsoverlast bleek dunner dan ik dacht, maar daar heeft mijn algoritme geen boodschap aan…

Tijdens mijn ochtendlijke scrollsessies stuit ik tegenwoordig op een oneindige parade aan foto’s en ‘liedjes’ van lelijke mannen die grunten dat de wereld niet deugt. In de hel is het volgens hullie een stuk gezelliger toeven.

Doet toch iets met me. Ik zie geen mooie, lieve mensen meer op straat. En de motherfucker die me elke dag van de sokken probeert te rijden, moet het tegenwoordig bekopen met een middelvinger. Echt joh, van de week stond ik midden op straat in opgefokte toestand ‘huurmoordenaar’ te googelen. Misschien is het weer tijd voor Tijn.

Nee, de zoektocht naar mijn uitgebalanceerde zelf is nog niet ten einde, maar ooit zal ik haar vinden. Die Mooie. Lieve. Motherfucker…

Een gedachte over “Namasté Motherfucker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s