Onzinnigheden

Door: Tryntsje van der Meer

Goed, ik zie vrij snel de humor in van onzin en ik vind vrij snel iets onzin. Ergo, ik heb vrij snel een pleziertje. Voorbeeld: Een obscure vriendin van vroeger had een bananenbox. Zo’n banaanvormig lunchtrommeltje om een banaan in te vervoeren. Vind ik dus onbedaarlijk onzinnig. Een ‘Hüttenkase bewaarbakje’ had ze ook. Een bakje voor iets wat al in een bakje zit. Raap mij maar op. Haar pakje shag borg ze op in een sjiek lederen shagbewaartasje. Van die dingen.

Testje: Weet jij wat messenleggers zijn? Heb je ze thuis? Gebruik je ze? Bij drie keer nee, google maar ff. Is lachen. Bij drie keer ja, is het misschien beter om mij niet aan tafel te hebben. Gewoon, omdat ik jouw spullen uitlach. Met jou en je ongetwijfeld liefdevolle kookkunsten zal ik nooit spotten, het zijn jouw messenleggers, je kaarsendover, je diagonale wijnflesoplegger + natuurlijk de onvermijdelijke wijndruipring, je servethouder, je hapjesschaal, je amuselepeltjes en je visvork die me over de grond laten rollen. Ik kom niet aan eten toe, die slappe lach gaat mij niet loslaten. Oké, voor het toetje maak ik een uitzondering (geweldige uitvinding trouwens, die ijslepels) en de koffie achteraf drink ik gelukkig pikzwart zonder toegevoegde tralala, blijft dat gehannes met een suikertangetje ons beiden bespaard.

Nodig je me desondanks toch uit, dan zal ik er zijn en me gedragen. Respect boven alles. Staat wel iets tegenover. Moet je ook een keer bij mij komen eten. Jaja, eerlijk is eerlijk. Ga ik lekker roti halen. Je weet toch, zo’n Surinaams pannenkoekje met iets van aardappel-, kip- en groentegedoe ertussen. Bestek peins ik niet over. Gewoon oprollen, knoeien en smullen. Onder het genot van een flesje Hertog Jan. En nee, daar krijg je geen glas bij, want het zit al….je snapt ‘m.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s