Ongewenst intiem

Door: Tryntsje van der Meer

Ondanks de ontelbare werkgevers die ik de afgelopen decennia versleet, heb ik nergens een onveilige werkomgeving ervaren. Hooguit een wat ongewenst intieme bedrijfscultuur.

Toen ik mij een jaar of meer dan tien geleden weer eens bij een nieuwe werkgever meldde, viel me gelijk op dat iedereen daar nogal openhartig was over zijn of haar sanitaire avonturen. Met name de kerels in da house kondigden doorgaans handenwrijvend hun grote boodschap aan. En niet alleen de voorbeschouwing kreeg uitgebreid zendtijd. Zelfs al zaten we met z’n allen te lunchen, de terugkerende boodschapper werd met een schouderklop onthaald om vervolgens uithijgend achter een bak koffie z’n verhaal te delen: ‘Man man man, dat had je moeten zien joh, drie keer doortrekken, ik zweer ’t je!’

Een eventueel timide ‘Ik hoef niet alles te weten hoor…’ van mijn kant, smoorde immer in het tumult van schaterende en, jawel, applaudisserende collega’s. Zat niks anders op dan me aan te passen.

Overigens maakten niet alleen de werkzame manschappen zich schuldig aan ‘ongewenste intimiteiten.’ Chicks in the club konden er ook wat van, zij het op een ander vlak.

Zo stuitte ik in de personeelsruimte al snel op een geopende toiletdeur en een vrouwelijke collega, zittend met de broek op de enkels. Nee nee, geen ‘bruine trui’ , ‘zak tuinaarde’ en zelfs ‘Kluivert werd niet uit de selectie gezet.’ Ze was gewoon blij om me te zien….

‘Oh, wat fijn dat je er bent, tampons bij je toevallig?’
‘Tuurlijk. Hier, vangen!’

‘Ah super,… heel misschien ook een schoon slipje?’
‘Heb ik voor je. Ben door schade en schande overal op voorbereid. Paracetamolletje? Schone sokken? Haarelastiekje? Stukje kauwgom? Zeg ‘t maar.’

‘Eh…een kleinere tampon?’
‘Ja, momentje hoor, ff zoeken.’

‘Mooi, ik krijg ‘m er niet in namelijk, het is nog te droog….’
‘Zei je man vannacht ook zeker? Oeps, sorry…’

‘Je bent een topcollega. Zo snel als jij je aanpast!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s