Gebruik je verstand!

Door: Krista Verschoor

Ik ben me toch een partij verstandig geweest deze week! Dat is gewoon opvallend te noemen. Jammer dat, wanneer ik denk aan verstandig zijn meteen ook het woord ‘saai’ in me op komt. Al ben ik altijd wel iemand geweest die de meeste beslissingen met mijn verstand neemt in plaats van met mijn gevoel. Maar ik denk niet per definitie dat ik heel erg saai ben. Als er iemand is die overal mee naar toe gaat en open staat voor nieuwe dingen, ben ik het wel. En zo braaf ben ik nou ook weer niet. Ik vind wel dat ik leef. Maar ja inderdaad, ik laat ook een hoop dingen schieten door mijn verstand.

Zo was daar deze week ineens, vanuit het niets, een kans om mijn lang gewenste Audi A1 aan te schaffen. Een mooie blauwe, hetzelfde aantal kilometers als mijn Peugeot, maar dan een jaartje jonger. Een buitenkans! Het betekende echter wel dat ik daar een deel van mijn spaargeld voor moest inleveren en dan nog een klein deel moest bijlenen. Het punt waarop mijn verstand het wint van mijn gevoel. Vlak voordat ik naar de Audi dealer wil rijden, besluit ik dat het rijden in mijn ‘zo goed als gratis’ Peugeot echt veel verstandiger is.

Natuurlijk wil ik aan de Gin Tonics, aan de Wodka en Bacardi. Maar weer wint mijn verstand.

Het is vrijdagavond; weekend! We gaan met een groepje Jeu de Boules spelen in Rotterdam. Dit camping spelletje is weer helemaal hot op het moment. Ik zou rijden, dus ik besloot verstandig om bijna niet te drinken terwijl de rest gezellig aan het bier gaat. En ja, dan voel ik me wel even saai én oud. Natuurlijk wil ik aan de Gin Tonics, aan de Wodka en Bacardi. Maar weer wint mijn verstand. Ik wil heelhuids thuis komen, want mijn zoon moet opgroeien met een moeder. Daarbij wil ik geen bekeuringen, want dat betekent minder shoppen.

Net voordat ik naar huis ga, krijg ik een appje: ‘Kom je gezellig nog even langs?’
Het is vrijdagavond 22.30 en mijn gevoel (dat nog denkt dat ik 20 ben) zegt volmondig ‘ja’; ik ga nog lang niet naar bed. Maar mijn hoofd zegt: ‘De wekker gaat morgenochtend weer vroeg en je weet hoe brak je dan bent als je nu weer door gaat. Ga nou maar gewoon slapen.’
Om 23.00 stap ik braaf en versleten mijn eigen bed in. Ik heb wel heerlijk geslapen overigens! Dus wanneer ik zaterdagochtend vroeg helemaal fit en uitgerust wakker word, ben ik toch blij met mijn saaie en verstandige beslissing.

Mijn hypotheekrente loopt volgend jaar af. Maar ja, wat is slim? Nu oversluiten en veel minder gaan betalen of de gok nemen en wachten tot een aanbod volgend jaar. Met als gevolg dat ik mijn zaterdagochtend kopje koffie van deze week (gratis) heb gedronken bij de Hypotheker. En ik kreeg er nog een koekje bij ook! Dat ik heel verstandig niet heb opgegeten voor de calorieën.

Na een uurtje praten over rentes en hypotheken is het mij volkomen duidelijk dat ik lekker nog een jaar moet wachten tot een nieuw rente aanbod, zodat ik nu niet al mijn opgebouwde spaartegoed kwijt ben aan boete en advieskosten. Wederom ga ik voor de verstandige keuze!

Als je het toch doet, moet je het goed doen.

Alleen met eten was het verstand deze week iets verder te zoeken; vrijdag en zaterdag buiten de deur gegeten en dan komt toch die gedachte om de hoek kijken. ‘Als je het toch doet, moet je het goed doen,’ waardoor ik eigenlijk veel te veel eet. Zondag wil zoonlief heel graag een cheeseburger en een milkshake van de grote gele M, dus rijd ik braaf door de drive zonder zelf iets te nemen. Want na die twee uitspattingen spreekt mijn verstand me nu weer streng toe. En dat is eigenlijk maar goed ook. Een beetje saai, dat wel misschien.

Al las ik net even wat definities online over wat gezien wordt als zijnde saaie mensen; Saaie mensen kunnen anderen niet aan het lachen maken. Saaie mensen doen altijd hetzelfde. Zij hebben geen eigen mening en hebben niets nieuws toe te voegen. En dan voel ik me gelukkig toch echt niet aangesproken.

Via google kom ik op de Dull men’s club in Engeland uit; die overigens een erg grappige Facebookpagina hebben! Maar als ik dan vervolgens op saaie vrouwen club in Nederland google, krijg je tips voor mannen om vrouwen te versieren waardoor de vrouw een man niet saai vindt. Want vrouwen haken af door saaie gesprekken. Nou, ik weet ondertussen wel waardoor vrouwen afhaken op dating apps, en dan is er nog geen gesprek gevoerd!

Ok, vrijgezelle mannen, letten jullie even op? Komt ‘ie: Een foto mét een vis is niet sexy. Als je je tong uitsteekt maakt dat je niet stoer, eerder kinderachtig. Foto’s met al je vrienden; gezellig hoor, maar wie van de vijf ben jij? Of mag ik ook uit die anderen kiezen? Foto’s met kinderen; gewoon niet doen, die hoeven niet over het internet te zwerven. Foto’s van jou met je ex; get over it. Niemand wil een rebound zijn. Foto’s met blikken bier erbij; dat je alcoholist bent, maakt geen indruk. Nou ja, geen positieve in ieder geval. Duckface en filters; really? Je bent 40. O, en foto’s van twintig jaar geleden, daar zit ook niemand meer op te wachten.

Stel, je komt selectie 1 door. Je hebt normale, leuke foto’s op je profiel, zorg dan in hemelsnaam dat je ook een normale tekst bij die foto’s plaatst. Teksten als: ‘Mijn kind staat op 1,’ ‘ik praat alleen tegen vrouwen met cup D,’ of het originele ‘tekst komt nog’ of ‘wat moet je hier nu neerzetten.’
Nee, een saai gesprek is het minste van je zorgen. En van de mijne! Gebruik gewoon een beetje meer je verstand bij het maken van je profiel. En ook in het dagelijkse leven. Dan komt alles vanzelf wel goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s