Oh jee, telt mijn stem nog mee?

Door: Fons van den Brink

17 maart 2021

Geachte mevrouw Ollongren,

Graag verneem ik van u uiterlijk woensdag 31 maart een antwoord op mijn vraag: Kunt u voor mij controleren of mijn door mij schriftelijk uitgebrachte stem is meegeteld en wilt u dat s.v.p. dan ook doen? 

70-plusser

Zoals zovele 70-plussers heb ik getracht om mijn stem schriftelijk uit te brengen. Het zou echter kunnen zijn dat ik enveloppen en papieren wat heb verwisseld. Tsja, je wordt nu eenmaal wat ouder niet waar?

Het is dus mogelijk dat daardoor óf mijn stem ongeldig wordt verklaard, óf dat mijn stem eerst ongeldig is verklaard en later weer geldig, óf dat die uiteindelijk gewoon geldig was, is en blijft. In het eerste geval wil ik graag dat de verkiezingen worden overgedaan omdat in deze chaotische papieren-verkiezings-warwinkel ik, en met mij blijkbaar vele anderen, wel degelijk heb gekozen en derhalve een stem heb uitgebracht maar mogelijk iets met een papiertje of een enveloppe verkeerd heb gedaan.

Enveloppen

In de enveloppe die ik u stuur vindt u naast mijn brief aan u een drietal enveloppen ingesloten met daarop de nummers 1, 2 en 3.

In plaats van enveloppe 2 kunt u ook de omslag-enveloppe gebruiken om e.e.a. naar mij terug te sturen. Deze enveloppe moet dan wel slechts éénzijdig zijn geopend, zonder dat het klepje is beschadigd, anders kan uw antwoord niet in behandeling worden genomen. U sluit deze enveloppe in dit geval met een drietal stukjes tape.

Identiteitsbewijs

In enveloppe 1 doet u een kopie met aan de ene zijde de voorkant van uw identiteitsbewijs met uw handtekening aan de onderkant en wel getekend met een rood potlood. Aan de andere zijde de achterkant van uw identiteitsbewijs met eveneens aan de onderzijde van de kopie uw handtekening getekend met een zwarte pen.

Onderin de linkerhoek van de kopie vermeldt u aan beide zijden nogmaals uw burgerservicenummer. In de linkerbovenhoek zet u één kruisje zodat ik kan zien dat het enveloppe 1 is, zonder dat ik die meteen behoef te openen.

Enveloppe 2 dan wel de omslag enveloppe legt u even terzijde.

Antwoordbrief

In enveloppe 3 doet u uw antwoordbrief, in vieren gevouwen, met onderaan aan beide zijden uw handtekening in het blauw. Mocht u aan de andere zijde van uw papier geen tekst hebben geschreven ondertekent u dan met een handtekening en twee kruisjes in de rechter onderzijde van het papier, dat evenwel aan beide zijden.

Mocht u de omslag niet gebruiken dan neemt u enveloppe 2 en doet daar eerst de gesloten enveloppe 1 in en daarna eveneens de gesloten enveloppe 3. Mocht u de omslag wel gebruiken wilt u daar dan aan de linker onderzijde een drietal kruisjes zetten? In dat geval kunt u tevens enveloppe 2 daar open en niet gevouwen in doen. Dat is voor later hergebruik.

Instructie

Om verwarring te voorkomen verzoeken wij u deze eenvoudige instructie goed te lezen omdat, zoals gezegd, in het geval dat er niet volledig aan alle voorwaarden is voldaan, uw antwoord door mij zal worden afgedaan als niet ter zake doende.

Het kan zijn dat u tussentijds nog enige aanvullende, c.q. nieuwe details krijgt alvorens u enveloppe 2 danwel de omslag-enveloppe voldoende gefrankeerd per post naar mij opstuurt. Wacht u daarom nog enkele dagen met het verzenden van uw antwoord.

Eenvoudiger kan ik het niet maken.

Met een vriendelijke groet,

Fons van den Brink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s