Het is allemaal de schuld van de oliebollen

Door: Jan Dalm

Uit zeer betrouwbare wetenschappelijke bronnen is vernomen dat er al jaren een stof aan de oliebollen wordt toegevoegd. Deze stof nestelt zich in ons brein waar het zich tot een voedingsbodem vormt voor waanideeën en samenzweringstheorieën. Deze stof tast uiteindelijk ons gehele stelsel aan en daardoor gaan mensen soms hele gekke dingen doen, denken en voelen. Het gaat altijd gepaard met geweld en vernieling en de gedachte dat daarmee iets kan worden opgelost. Het werkt als een drug, en niemand heeft het in de gaten…

Deze stof wordt ‘ineptia’ genoemd.

En het blijft niet bij de oliebollen: het is inmiddels zeker dat een wereldwijd bekend Amerikaans keten van hamburger- en fastfoodrestaurants al jaren deze stof toevoegt aan hun voedingswaren. Wereldwijd heeft dat geleid tot bijvoorbeeld allerlei complottheorieën over het doel en de herkomst van corona met allerlei gewelddadige excessen en intimidaties tot gevolg, zelfs in ons nuchtere Nederland.

Dit verklaart ook het toenemende geweld en de vernielingen tijdens onze jaarwisselingen, wij Nederlanders lopen door onze oliebollenconsumptie ook nog eens een overdosis op, en dat kan niet zonder gevolgen blijven.

In de Verenigde Staten eten ze tijdens de jaarwisseling groene groente omdat de kleur gelijk is aan de dollar. Amerikanen geloven dat dit voor financieel geluk zorgt. Het kan niet anders of ook daaraan wordt ‘ineptia’ toegevoegd. De bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari is het startsein gebleken voor onderzoek. Wel is al duidelijk dat Donald Trump eigenlijk groenteboer had willen worden, hij vond echter het groen van de dollar mooier.

Ook is duidelijk geworden dat Trump bijna dagelijks zijn lunch liet bezorgen door McDonald, die hij overigens gratis verstrekt kreeg vanwege zijn voornaam. De naam Donald heeft echter niets te maken met het McDonald concern, wel gaan er geruchten dat zijn ouders destijds en vlak na de geboorte vonden dat hij veel op een eend leek.

Bij gewelddadige excessen en vernielingen wordt vaak gedacht dat er alcohol in het spel is. Dat is begrijpelijk. Zeker als er vlak na de gebeurtenis door de betrokkene uitgelegd wordt wat de motivatie was. Toch is dat niet zo. Hoe is anders de gewelddadigheid van de taliban te verklaren? Dat is immers een islamitische beweging, waar het drinken van alcohol ten strengste verboden is. 

Tijdens lichaamsonderzoek van overleden personen zijn ook resten van ‘ineptia’ gevonden. Onduidelijk is nog hoe deze het lichaam zijn binnengekomen. Lange tijd is gedacht dat het gebruikte geweld een relatie had met een geloofsovertuiging – wellicht was dit de eerste gedachte – maar het uiteindelijke besluit om daadwerkelijk tot geweld over te gaan werd en wordt altijd genomen door de invloed van ‘ineptia’.

Wie of wat voegt ‘ineptia’ toe aan bepaalde voedingsmiddelen en waarom?

Daarover tast men nog in het duister, het lijkt vooralsnog een organisatie te zijn die uiteindelijk tot doel heeft alle mensen uit te roeien die nog geloven dat de aarde rond is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s