Normaal (?)

Door: Loy Lowik

2020 was om te beginnen al geen normaal jaar. Uitgerekend in een jaar als dit kregen we, twee dagen na de eerste COVID-19 constatering in ons land, een dag extra: 29 februari. En dat terwijl het jaar voor de meesten niet snel genoeg voorbij kon gaan. Het moest zo zijn. Van goede voornemens kwam weinig terecht. Nu is het grote voordeel van corona wel dat je geen slappe excuses hoeft op te hangen voor het niet verwezenlijken van je voornemens. Door de pandemie gingen ze stuk voor stuk de prullenbak in. De sportschool was gesloten en uit verveling dronk je thuis af en toe een glaasje extra. Om de drukke supermarkt te vermijden heb je maar wat vaker een kapsalon laten bezorgen. We deden het allemaal. 

Geen normaal jaar dus, voor velen zelfs teleurstellend als ze vandaag de balans opmaken. Zelf ben ik niet ontevreden met een succesratio van twee uit drie goede voornemens: een nieuwe baan en een nieuwe woonplek. Het prachtige Hengelo heb ik ingeruild voor het evenzo mooie Porto en van een piepend marketingmannetje ben ik een brullende salestijger geworden. Ik blijf me dus geweldig ontwikkelen. 

Van het derde voornemen kwam teleurstellend weinig terecht maar dat was dus te wijten aan corona. Nu is 1 januari niet alleen een dag van teleurstelling, maar meer nog van hoop. Teleurstelling over het weer niet weten te verwezenlijken van je goede voornemens, maar ook hoop dat het dit jaar anders zal zijn. Nieuw jaar, nieuwe kansen. Met welke voornemens ga je 2021 in? Een jaar zonder extra dagen, maar mét tweede kamerverkiezingen en mogelijk een WK voetbal waar oranje gewoon weer aan meedoet. Maar ook mét een virus dat nog altijd om zich heen slaat.  

1 januari is niet alleen een dag van teleurstelling, maar meer nog van hoop.

Te midden van een lockdown verlangen we allen vooral naar het normale. Voor mij de belangrijkste, ook in verband met het niet verwezenlijkte voornemen van afgelopen jaar: in het echt met een vrouw praten. Het zal wel even spannend zijn de eerste keer, fysiek een onbekende vrouw voor me in plaats van op het telefoonscherm. Gelukkig heb ik de afgelopen maanden ingezet om mijn portfolio met openingszinnen uit te breiden en kan het straks dus eigenlijk niet misgaan. Wist je trouwens dat 30% van de vrouwen een geweldig sexleven heeft? Meer tijd heb ik helaas niet. Goed, misschien is dit niet helemaal het platform om mijn nieuwe openingszinnen te reveleren maar je leek me wel het type meisje waar ik iets van mezelf in kwijt zou kunnen. 

Andere voornemens: op kroegentocht, uit eten, spontaan op de koffie, nieuwe mensen ontmoeten, bij opa op visite, naar het stadion, weer op kroegentocht, en nog veel meer routines uit dat goede oude normaal. Nu we aan de aftrap staan van een grote vaccinatiecampagne mogen we stiekem weer een beetje beginnen te dromen van dat lekkere normale. Zo normaal dat je er normaal niet bij stilstaat dat het normaal is, tot het niet meer normaal is. Tot die tijd zullen ons allen moeten toeleggen op andere doch hopelijk ook normale voornemens: een beetje rekening houden met elkaar, kwetsbaren beschermen, je opa eens opbellen, dat soort dingen. 

Ik wens u allen een gezond, gelukkig en waar mogelijk normaal 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s