Kutzooi

Door: Barbara Boendermaker-Merkelbag

Met verwondering, verontwaardiging en het nodige ongemak worstel ik me regelmatig door de niet aflatende stroom van reclamespotjes over de verzorging van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Doorgaans een bron van vreugde maar volgens de reclamemakers een gebied van lekkages, luchtjes, droogtescheuren, jeuk, schimmels en ongewenste haargroei. Bah, dat willen we toch niet? Massaal aan de Lactacyd! Scheren, harsen, smeren, soppen, ont-schimmelen, parfumeren en natuurlijk bevochtigen die handel. Maar dat laatste niet teveel, dan kun je wel eens gaan lekken…

Gelukkig zijn er vele oplossingen om met dit oorlogsgebied om te gaan. Met de slips van Tena Lady kun je gewoon in je minirok verschijnen en kun je rustig in je broekje pissen van het lachen. En dan Libresse. Hun slogan? Live fearless! Serieus? Met een inlegkruisje van Libresse kun je de hele wereld aan. Je hoeft nergens bang voor te zijn, kom maar op! En dan de droogte. De momenten dat het craquelé in je doos springt en elke toenadering een pijnlijk avontuur wordt. Daar zijn gelukkig ook middeltjes voor. Een kleine tip: verzeker je eerst van een enthousiaste en fijne bedpartner. Dat is vaak al voldoende. Maar als de problemen verder reiken zijn er gelukkig ook andere oplossingen. Te koop bij drogist en apotheek.

De vagina: doorgaans een bron van vreugde, maar volgens reclamemakers een gebied van lekkages, luchtjes, droogtescheuren, jeuk, schimmels en ongewenste haargroei. Bah, dat willen we toch niet?

Begrijp me niet verkeerd: ik ben blij dat al deze vrouwelijke ongemakken besproken kunnen worden en dat er oplossingen zijn wanneer er problemen aan onze poezelige horizon verschijnen. Toch kan ik  mij ook niet geheel onttrekken aan het gevoel dat er eigenlijk helemaal geen gevleugelde verbandjes met geur-absorberende tussenlagen of schoonmaakmiddelen voor onze ‘intieme zone’ nodig zijn. Het vrouwelijk geslachtsdeel is namelijk van oudsher, net als de neus, de gehoorgang en onze anus, een zelfreinigend orgaan. Hoe mooi is dat. Een prachtig wonder! Dagelijks wassen met lauwwarm water is voldoende en zorgt voor een gezonde blije doos. En ja, er zit een luchtje aan. Dat hoort zo en is niet vies. Pas als je denkt dat er een rotte vis je slipje is ingesprongen is er iets niet oké.

Het vrouwelijk geslachtsdeel is van oudsher een zelfreinigend orgaan. Hoe mooi is dat.

En over niet oké gesproken, nee, ik vind het niet oké dat bedrijven grof geld over onze poes heen verdienen door ons onnodige en soms zelfs schadelijke producten aan te smeren. En nee, ik vind het niet oké dat er meisjes en vrouwen zijn die bang zijn om zich bloot te geven omdat ze denken dat er van alles mis kan zijn met hun onderkant. Maken ze zich geen zorgen over het wel of niet in het gelukkige bezit zijn van een heuse pornopoes, dan maken ze zich wel zorgen over waar ze de tijd en energie vandaan moeten halen om de boel daar beneden een beetje in het gareel te houden zodat er zich geen wildgroei, schimmelplantage of viskraam aan de oppervlakte openbaart.

En dan ook nog even dit: lieve heren en dames reclamemakers, jullie doelgroep is niet achterlijk. Misschien kunnen jullie dat meenemen in jullie creatieve proces. Ikzelf heb trouwens tegen beter weten in een inlegkruisje van Libresse geprobeerd, maar durf nog steeds niet te bungeejumpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s