Wetenschappers ontdekken mogelijk nieuw gen bij Nederlanders

Door: Fons van den Brink

Alle opvoeding, lessen, boetes en ongelukken ten spijt: de Nederlander is en blijft een eigenwijze hork. Het wordt tijd dat wetenschappers zich er eens over buigen waarom de gemiddelde Nederlander veelal alleen aan zichzelf denkt en alles, maar dan ook werkelijk alles zelf wil beslissen. 

Hij gelooft alleen maar in wat hij zelf gelooft, blijft daar ondanks onafhankelijke tegenbewijzen in geloven, en neemt niets maar dan ook niets aan van anderen, en al helemaal niet van autoriteiten zoals de minister president, politie, reddingswerkers en vele anderen.

De ene wetenschapper denkt dat het aan de volksaard ligt, de ander aan de opvoeding, de volgende aan onze VOC-mentaliteit en langzaamaan ontstaat ook het vermoeden dat het ligt aan een afwijkend gen.

Dat maak ik zelf wel uit.

“Hou 1,5 meter afstand, blijf thuis, ga niet naar drukke stranden.” Maar nee hoor: ‘Dat maak ik zelf wel uit!’

Natuurlijk ga ik feesten, want dat heb ik echt verdiend, natuurlijk ga ik shoppen want ik heb niets meer in huis, natuurlijk ga ik uit eten want ik wil ook wel eens wat, natuurlijk ga ik in zee zwemmen want ik heb zo hard gewerkt, natuurlijk ga ik naar mijn vrienden, die wil ik gewoon zien.

Ze zeggen wel dat het virus gevaarlijk is maar dat is een complot. Gevaarlijk is het alleen maar voor de dikke oudjes en die gaan toch al spoedig dood!

Het is werkelijk onvoorstelbaar, net zoals er in Nederland 17,4 miljoen voetbalcoaches zijn, zijn er nu ook 17,4 miljoen virologen. Corona neemt toe, er wordt volop gewaarschuwd, een tweede golf komt eraan, versoepelingen worden teruggedraaid maar ja, wie maakt zich daar nou druk om? De gemiddelde Nederlander doet gewoon wat hij wil. 

Afschuwelijk voorbeeld.

Een afschuwelijk voorbeeld van dit fenomeen vond ruim 16 jaar geleden plaats in Thailand, toen net de enorme tsunami had toegeslagen. Langs de kust tot ver in het binnenland lag alles aan puin, vele doden dreven in zee, lichamen lagen op het strand en te midden van de puinhopen en de doden lag een Nederlandse man in een stoel te zonnen. Toen hem werd gevraagd of hij niet wilde helpen met puin ruimen en mensen redden was het antwoord “Ge leeft toch voor oe eiges” (in algemeen beschaafd Nederlands: je leeft toch voor jezelf).

Een bijzonder naar staaltje Nederlands egoïsme. En ondanks het feit dat dat stukje televisieverslag toen vele keren werd herhaald is er bij de gemiddelde Nederlander niets veranderd.

Eigenwijs en ongelukken.

Ik ga mijn eigen gang. Als ik wil zwemmen terwijl er een rode vlag hangt dan moet ik dat toch zelf weten? Als ik naar het strand wil, samen met duizenden anderen dan moet ik dat toch zelf weten?

Als ik wil feesten met vrienden dan moet ik dat toch zelf weten?  Ik wil dit en ik wil dat! En kan het niet hier dan ga ik naar Chersonissos en trek me niets aan van de gevolgen, want daar kan alles!

En zie daarvan wel de gevolgen. Doden door zwemmen in zee, toename van besmettingen, tekorten onder het al zwaar vermoeide verplegend personeel, en veel zorgen voor de nabije toekomst.

Maar ach, wij Nederlanders geloven alleen maar in onze eigen waarheid en worden daarbij ondersteund door een debiele groepering zoals viruswaanzin, die zich nu ineens viruswaarheid noemt. En deze keer ligt de waarheid echt niet in het midden: het virus is er, blijft voorlopig en slaat steeds meer toe.

Les.

Neem eens een voorbeeld aan een land als Portugal. Daar houdt, zeker op het platteland (en dat is heel groot), vrijwel iedereen zich aan de regels en is er geen enkele discussie over de mondkapjesplicht. 

Iedereen draagt daar waar het verordend (oei, wat een naar woord) is een mondkapje en vergeet je dat, dan kom je niet binnen in de betreffende winkel of horecagelegenheid. De enkele eigenwijze ( maar dat is hier echt een uitzondering ) die het toch nog probeert krijgt de politie op zijn dak en een ‘afscheidsbrief’ waarop staat dat je 500 euro boete moet betalen.

Over het algemeen zijn Portugezen veel meegaander dan Nederlanders, hebben vertrouwen in deskundigen en gaan niet elke discussie aan.

Ook hier op de stranden zijn er strandwachten, en als die een waarschuwingssignaal geven dan kom je uit het water of ga je in elk geval een eind terug. 

Regels.

Wat is er mis om je met gezond verstand aan de regels te houden en zo niet:

Ach Corona, ach Corona dat interesseert mij toch geen kloot,
Er is leven, er is leven na de dood
Ik ga toch maar lekker zwemmen in een mui heel erg groot
Er is leven, er is leven na de dood

(vrij naar Freek de Jonge) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s