Winkels plunderen? Geweld tegen agenten met als dekmantel demonstraties!?

Door: Errolson Windster

Ik snap niet hoe mensen het in hun hoofd halen om tijdens vredige demonstaties winkels te plunderen. En voor wat! Gratis spullen? De autoriteiten in Amerika hebben ook nog eens aangegeven dat als je nu niet wordt vervolgd, dat niet betekent dat je helemaal niet wordt vervolgd.

Elke kleine winkelier die nu wordt geplunderd had het al moeilijk door het COVID-19 virus! Sterker nog: iedereen heeft het moeilijk in deze tijd. Ik snap dat mensen boos zijn, maar dat moet niet leiden tot geweld tegen agenten en het plunderen van winkels.

Ik snap dat mensen boos zijn, maar dat moet niet leiden tot geweld tegen agenten en het plunderen van winkels.

Wat de situatie nóg droeviger maakt is dat president Trump eerst veel te laat van zich heeft laten horen, en vervolgens, toen hij eindelijk een persconferentie gaf liet merken dat hij zich niks aantrekt van de goede (brave) protestanten, en dat hij iedereen die protesteert de grond in zou drukken met geweld, ondersteund door de politie en misschien wel het leger.

Ja. Dat zal de boel wel kalmeren!

Het vuurtje dat begon te branden in Minnesota is door Trump en door de slechte aanpak van hoge politieofficieren tegen het irrelevante geweld van de politieagenten in Amerika als een kwaadaardige tumor uitgezaaid door heel de VS. En de president polariseert de boel alleen maar en hitst mensen tegen elkaar op.

Ik denk dat de stemgerechtigden in Amerika in het vervolg nog eens extramoeten nadenken over op welke presidentskandidaat ze gaan stemmen, want kinderlijk gedragende meneer Trump is niet de juiste persoon om dit soort demonstraties te sussen, al zeg ik het zelf.

Het vuurtje dat begon te branden in Minnesota is als een kwaadaardige tumor uitgezaaid door de VS.

Wat de rest van de demonstraties betreft vind ik het top dat er over de hele wereld aandacht aan wordt besteed, want dit soort incidenten spelen zich nog veel te vaak af over de hele wereld (vooral in de VS). Het is nu echt tijd voor verandering. Niet meer staande houden van zwarte mensen zonder geldige reden. Geen irrelevant geweld meer tegen zwarte mensen. Body camera’s voor alle agenten, mét geluid. En misschien wel het allerbelangrijkste, meer donkere mensen in de politiek en in topfuncties bij de politie (dit overigens wel gevarieerd met mannen en vrouwen #Feminist).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s