Verveling

joanna-derks-eZef9dczWMQ-unsplash

Door: Tryntsje van der Meer

Tot nu toe red ik mij aardig, qua thuisvermaak. Valt me niks tegen. Ik heb het online sporten volledig ontdekt, mijn mobieltje gebruik ik nu zelfs om te telefoneren! Kan ik iedereen aanraden, beetje praten enzo. Echt leuk hoor. En ik loop alvast vooruit op ‘de grote voorjaarsschoonmaak’! Als je mij dat tien jaar geleden had verteld, waren we waarschijnlijk geen vrienden gebleven. Maar nu moet ik domweg toegeven dat het heerlijk is om lekker alle kasten leeg te halen, uit te soppen en meteen alle spullen weg te gooien die ik niet meer n…

Oké. Genoeg nu. Maar ik kan wel zeggen dat ik mij best nuttig voel. Op zich.

De vrijetijdsinvulling van andere mensen heeft mij altijd gefascineerd. Sommige mensen verdenk ik van te veel vrije tijd. Een vroegere goeie vriendin telde bijvoorbeeld hoeveel dagen per jaar ze de kachel aan had gezet. Verder vulde ze haar dagen graag met het telefonisch danwel per briefpost (!) lastigvallen van de woningbouw, om te klagen. Over het lawaai van de lift of het lawaai van de bovenburen. Die liepen wel eens door hun eigen kamer. En ze klaagde over het gammele balkon. Het was namelijk hartstikke gevaarlijk om daar met meer dan vijf mensen op te gaan staan. En dan te gaan springen. Van die dingen. Let wel: het gaat hier over een vriendin van vroeger. Zeg het er maar even bij.

Sommige mensen verdenk ik van te veel vrije tijd

Het is niet altijd zo geweest, dat ik goed met mijn vrije tijd kon opschieten. Er was een tijd dat ik op zondagmiddag naar maandagochtend verlangde, weer lekker gewoon naar school. Wanneer mijn zusje en ik vroeger op een verveelde zondagmiddag in de ‘ruzie om niks fase’ waren beland, luidde het advies van mijn moeder: ‘Zoek elkaar dan niet op.’ Geen speld tussen te krijgen. Allebei een kant op en het werd vanzelf weer koek en ei.

Deze aanpak werkt niet voor iedereen. Er zijn bijvoorbeeld beroepsvervelers actief op diverse fora die elk ‘gesprek’ in een mum van tijd naar zijn of haar hand weten te zetten. Een nieuwsbericht op een voetbalsite over een mogelijk nieuwe aankoop van bijvoorbeeld FC Utrecht biedt voldoende voeding voor een persoonlijk conflict tussen ‘kakkerlak87’ en ‘jodeehhh_for_ever.’ Juist, het ging niet eens over Feyenoord of Ajax. Dat zal voornoemde hooligans aan hun kale kop roesten, want ‘jullie trainert is een arregante tuinkaboutert met een spraakgebrek’ (aldus kakkerlak87) en ‘die van jullie mot in het bejaardenhuis se eige achtenaam gaan lopen oplepelen!’(opgetekend door ‘jodeehhh_for_ever). Hun rivaliteit houdt zich niet aan topics. Zeker nu er in het stadion en op straat weinig te knokken valt, moet de natuurlijke vijandigheid in godsnaam maar op afstand voortgezet worden. En dat gaat ver, want laatst kwam ik deze twee topicbevuilers zelfs tegen op het overgangsforum van Libelle. Via opvliegers, nachtzweten en stemmingswisselingen zit je immers zo bij schommelingen in de stand van de eredivisie. Makkie.

Hoe ik dit allemaal weet? Ja hoor eens… Mag ik me ook eens een beetje vervelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s