Ferry (deel 2)

yifei-chen-3sPAN0OGM08-unsplash

Door: Liesanne Witte

De terugreis. Je denkt dat je alles hebt gehad. Nog steeds aan boord, maar de vissenkoppen in IJmuiden zijn in zicht. Tevens de ambulances en arrestanten busjes. Dat ga je later wel begrijpen. Nu weet ik dus serieus niet wat erger is, omringd zijn door Engelsen, of omringd zijn door vissenkoppen. 

Ons laatste uurtje gaat in en we hebben het overleefd. Hoe is het mogelijk. Mijn moeder was gisteren weer aardig opgeknapt, dus ze mocht van mij haar laatste nacht slijten in onze kamer. Althans, dat was het plan. Aan het eind van de middag kwam iedereen weer aan boord. De Nederlanders al zeikend over het weer, de Duitsers al zeikend dat er geen Bratwursten in Engeland zijn, de Fransen al zeikend dat er geen Frans gesproken wordt en de Tsjechen, geen idee. Het kan me ook geen moer schelen eigenlijk. 

Wel kan het me schelen dat ze allemaal naar Nederland gaan. Daar weer lopen zeiken natuurlijk. Ik heb gezegd dat Nederland een nieuw beleid heeft en een tijdelijke toeristenstop. Ik kan gelukkig erg overtuigend zijn, dus ze nemen zo direct de boot weer terug naar Engeland. Ik heb ook gezegd dat ze daar gratis kunnen verblijven, omdat de hele lokale bevolking vlucht in verband met de Brexit. Toeristen zijn nu érg belangrijk. 

Terug naar Nederland. Ik heb gezegd dat Nederland een nieuw beleid heeft en een tijdelijke toeristenstop.

Maargoed, de Engelsen, die kwamen ook aan boord. Hurray. Niet zeikend, maar dronken en psychotisch. Dan heb ik toch liever zeikend. Het begon eigenlijk al direct. Mijn moeder, net opgeknapt, was weer the cock. Met dat ze opstond en haar matras naar de kamer wilde brengen, dachten die psychoten dat het matras een wc pot was. Daar begon het mee. Waarschijnlijk dachten ze dat zij zich op het verkeerde toilet begaf, want ze pakten haar beet en gooiden haar over de schouder. Ik hoorde hier natuurlijk niet bij. Ik had haar nog nooit gezien en hen al helemaal niet. 

Terug naar de kamer. Na een paar minuten hoorde ik de buren elkaar afmaken. Tja, misschien maar beter ook, want ze waren Engels. Maar zo te horen gingen ze niet alleen elkaar te lijf, maar ook de kamer werd ruw onder handen genomen. Ik begon me toch een beetje zorgen te maken, want ook de andere buren hadden ontdekt dat meubels konden vliegen. Ik sloop de kamer uit, maar werd al snel gezien. Ik besloot het op een rennen te zetten. 

Ook de andere buren hadden ontdekt dat meubels konden vliegen.

Mijn moeder kon ik gelukkig al van verre horen. De minder psychotische Engelsen hadden haar bekroond tot ‘Queen of Karaoke’. Waarschijnlijk hoopte ze stiekem nog steeds tegen een ijsschots aan te knallen in zee, want het liedje van Celine Dion (voor de minder alerte lezers: my heart will go on), werd vurig gezongen. Zoals een regendansje. Niet dansend hopen op regen, maar zingend hopen op een ijsschots. 

Kamers werden intussen afgebroken, de beveiliging rende overal en nergens en de psychoten die ze te pakken kregen werden in de cel gezet. Dat schijnt er dus te zijn aan boord. Zonde, ze kunnen ze veel beter overboord gooien en er extra kamers van maken. Want die kwamen we nu tekort. Ze vernielden ook onze kamer en die van anderen. Uit het oogpunt van veiligheid besloten ze om overal in de publieke ruimtes matrassen te leggen. Er liepen namelijk nog steeds een paar psychoten rond die ze niet te pakken kregen. 

Ken je Schiphol tijdens de wintermaanden? Sneeuwstormen, gewone stormen, ijsschotsen (niet op zee, maar dan nu op de landingsbaan), of gewoon een veelvoorkomende storing? Juist, ik zeg veldbedjes. Overal. Nu dan matrassen. Overal. 

Ik was he-le-maal klaar met dat gezeik.

Om 2 uur ’s nachts volgde nog een oproep dat er een dokter nodig was. Ik was he-le-maal klaar met dat gezeik. Ik heb me aangemeld als dokter en heb de patiënt ‘per ongeluk’ vermoord. Nu maar hopen dat hij Engels was. 

Een gedachte over “Ferry (deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s