Ferry

Ferry

Door: Liesanne Witte

Ik had een veiling gewonnen: met de boot vanuit IJmuiden naar Newcastle. Althans, iemand anders had de veiling gewonnen en ik had hem voor veel minder geld overgenomen op Marktplaats. Ik ben een echte geldwolf en bied altijd belachelijk laag. Negen van de tien keer krijg ik het voor elkaar. Wat een sukkels. Behalve deze keer. Ik kreeg het wel voor elkaar, maar diegene was geen sukkel. Ik was de sukkel en mijn moeder was the cock, om maar even in Engelse termen te blijven. De Titanic was er niks bij. 

Waren we maar tegen een ijsschots in zee geknald, hoor ik mijn moeder nog zeggen na de heenreis. Ze was acht kotszakjes verder en zo ziek als een hond. Met mij ging het wel, maar ik hoef die stank niet in mijn kamer te hebben. Dus na het eerste kotszakje heb ik haar de kamer uitgezet. Er waren nog wel andere kamers vrij, maar dat kost geld. Veel geld. Afdingen lukte niet. Ondanks dat er alleen maar Aziaten aan boord werken. Althans, niet wanneer je 98% van de prijs vandaan zit.

Waren we maar tegen een ijsschots in zee geknald

Ik heb haar matras gepakt en op de gang gelegd, naast de buitendeur. Met nog een stuk of 10 kotszakjes binnen handbereik. Als ze wilde, kon ze dan af en toe wat frisse lucht halen. Maar eigenlijk kon ze niet echt meer bewegen. 

Ik zag ons nog staan op het dek, toen we vertrokken vanuit IJmuiden. Ik zei nog, je moet me nu echt vasthouden, anders spring ik overboord. Dat is wat IJmuiden met je doet. Je hoeft niet eens depressief te zijn, wil je daar een eind maken aan je leven. Achteraf gezien had mijn moeder dus beter kunnen springen op dat moment. 

Het is nu een dag later en we varen weer terug naar IJmuiden. Ze ligt er nog steeds. Newcastle niet gezien en de boot niet af geweest. Je begrijpt dat ik mijn geld terug wil van die man op Marktplaats. Ik weet zeker dat hij dit wist. Ik heb al een bericht gestuurd, maar hij negeert me. Bij deze wil ik hem dringend verzoeken om de 8 euro terug te storten: Ronald uit Maassluis, ik wil mijn geld terug! 

Ronald uit Maassluis, ik wil mijn geld terug!

Volgende keer ga ik sowieso niet meer met mijn moeder hoor, mocht ze het overleven. Bij deze wil ik dan tevens een oproepje doen voor een andere reisgenoot. Vereisten: niet zeeziek, wagenziek, vliegtuigziek, fietsziek, loopziek, lichamelijk ziek, geestelijk heel erg ziek, praatziek, of gewoon ziek. Hopelijk tot snel!

* Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s